Samo da se deca rađaju: U ovom prelepom gradu na Jadranu novčana naknada za bebe je 1.330 evra!

Grad je svim roditeljima koji imaju četvoro i više dece osigurao dodatne oblike novčane pomoći

  • 1

Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić započeo je svoj drugi mandat najavom novih mera kojima će pomoći mladim porodicama i dodatno podići standard brige za decu. Uz besplatan vrtić za svako drugo i sledeće dete iz porodice, on će obezbediti besplatne udžbenike za sve osnovce, a naknada za novorođenčad će biti 1.330 evra ili 10.000 kuna.

ČUDO U LESKOVCU: Mali Dimitrije (2) progovorio na engleskom kao na maternjem

I tokom prošlog mandata Ive Dujmića naknade za novorođenčad su rasle, a Opatija je bila u samom vrhu po iznosu naknada. Prošle godine naknade za prvo dete povećane su na 530 evra, za drugo na 730, a treće i svako iduće na 930.

Uz to, Grad je svim roditeljima koji imaju četvoro i više dece osigurao dodatne oblike novčane pomoći.

- Predložena odluka o isplati jednokratnih naknada za svako novorođeno dete u visini od 1.330 evra, a koja će se uputiti Gradskom veću na usvajanje, samo je nastavak politike čiji je cilj da naši građani budu zadovoljni i žive kvalitetnim životom - rekao je gradonačelnik Dujmić.

Dujmić navodi kako se u Opatiji godišnje rodi između 80 i 90 djece, te su napravljene simulacije koje su pokazale da gradski proračun može financirati ovo povećanje naknada.

- Želimo da pomognemo mladim porodicama kako bi prilikom rođenja deteta mogli bez razmišljanja ili strahovanja priuštiti sve što je potrebno za dolazak bebe u kuću, a to nisu mali troškovi. Cilj nam je kao gradskoj upravi da građani Opatije budu zadovoljni i da imaju kvalitetu života koja je na razini renomea turistički uspešnog grada poput Opatije - ističe Dujmić.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA