Veliki auto gigant ulaže 600 miliona dolara i otvara 1.000 novih radnih mesta!

Fabrika u Južnoj Karolini je najveća na svetu za proizvodnju popularnih BMW-ovih modela "X"

  • 2

Automobilska kompanija BMW planira da uloži dodatnih 600 miliona dolara u svoju fabriku u američkoj saveznoj državi Južna Karolina i da otvori još 1.000 radnih mesta u naredne četiri godine.

Zatvaraju se tri velike fabrike: Jedan od najvećih proizvođača automobila obustavlja proizvodnju u Nemačkoj, Kini i Južnoj Africi

Totalni haos: Seo u BMW bez vozačke dozvole i napravio horor (VIDEO)

To je danas najavio generalni direktor BMW-a Harald Kriger, u trenutku kada nemačka automobilska kompanija proslavlja 25 godina proizvodnje u američkom okrugu Spartanburg, prenosi agencija AP.

- Zahvaljujući toj ekspanziji, ukupna radna snaga BMW u tom postrojenju će biti povećana na više od 10.000 ljudi, što je, prema mom mišljenju, očigledan pokazatelj uspeha - kazao je Kriger.

Fabrika u Južnoj Karolini je najveća na svetu za proizvodnju popularnih BMW-ovih modela "X", poručuju iz kompanije.

U Južnoj Karolini se nalazi gotovo 400 kompanija iz sektora proizvodnje motornih vozila koje zapošljavaju 66.000 ljudi, prema podacima američkog Ministarstva trgovine.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dragan

    27. jun 2017 | 21:21

    preosite vest o otvaranju fabrike , kao da se fabrika za proizvodnju BMW otvara v Srbiji a ne v americi,vset je veoma zanimljiva za radnike iz srbije .....

  • Drina

    28. jun 2017 | 15:23

    Jel vi radite za srbiju ili ameriku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA