Tri ugledna novinara CNN-a dala ostavke zbog cenzure (VIDEO)

Uklonjena priča pisala je o istražiteljima Senata koji sprovode istragu o sastanku člana Trampovog tranzicionog tima Antonija Skaramucija i direktora ruskog fonda Kirila Dmitrijeva, koji je navodno održan pre Trampove inauguracije

  • 1

Tri istaknuta novinara Si-En-Ena (CNN) podnela su danas ostavke pošto je ta medijska kuća prvo povukla, a potom se i izvinila zbog teksta objavljenog na njihovom sajtu o navodnim vezama između ruskog investicijskog fonda i bliskog saradnika predsednika Donalda Trampa, javili su američki mediji.

Dve reči bile su dovoljne da Tramp voditelju da otkaz: CNN poklekao i raskinuo ugovor sa tv zvezdom

Da li je ovo dokaz da CNN lažira proteste? Pogledajte snimak koji je uzburkao svetsku javnost (VIDEO)

Ostavke su podneli Tomas Frenk, autor spomenutog teksta, Leks Haris, voditelj redakcije za istraživačko novinarstvo, i Erik Lihtblau, piše "Njujork tajms".

U uklonjenoj priči, koja je u četvrtak objavljena na sajtu Si-En-Ena, bilo je navedeno da istražitelji Senata sprovode istragu o sastanku člana Trampovog tranzicionog tima Antonija Skaramucija i direktora ruskog fonda Kirila Dmitrijeva, koji je navodno održan pre Trampove inauguracije.

Si-En-En je u petak uveče povukao priču novinara Tomasa Frenka navodeći da u njoj nisu ispunjeni standardi tog medija i izvinio se Skaramuciju.

Na kolegijumu kom su prisustvovali članovi redakcije za istraživačko novinarstvo je rečeno da povlačenje teksta nužno ne znači da je netačan, ali da još uvek "nije dovoljno čvrst".

Skaramuci je u subotu je prihvatio izvinjenje.

- CNN je doneo dobru odluku. Učinio je to sa stilom. Izvinjenje prihvaćeno. Svi pravimo greške. Nastavljam dalje - napisao je Skaramuci na Tviteru.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA