7 godina od kako mu je silovana i zverski ubijena kćerka, otac pokojne Marije objavio potresno pismo

Marijin otac, Slobodan Jovanović je u ponedeljak, na sedmogodišnji pomen svoje ćerkice, objavio je pismo, koje u celosti prenosimo

  • 6

Marije Jovanović, osmogodišnje devojčice koju je u Starim Ledincima silovao i ubio komšija Mladen Ogulinac, nema već sedam godina.

MARIJA JOVANOVIĆ BI DANAS IMALA 14 GODINA: Monstrum Mladen Ogulinac ju je silovao i ubio, imala je samo 8 godina!

Toliko je prošlo od stravičnog zločina koji je uznemirio celokupnu javnost, uterao strah u kosti svim roditeljima, i naterao vlasti da izglasaju preko potreban Marijin zakon, usmeren protiv pedofila.

Marijin otac, Slobodan Jovanović je u ponedeljak, na sedmogodišnji pomen svoje ćerkice, objavio je pismo, koje u celosti prenosimo:

- Kažu, oni koji veruju u to, da se ciklusi sreće i nesreće naizmenično smenjuju na svakih sedam godina. Da li je to zaista tako, ne bih umeo da odgovorim. Mogu samo delimično da potrvdim ovaj drugi deo, o sedam godina nesreće.

Tačno toliko je 26. juna, od kako je na brutalan način prekinuto jedno detinjstvo. Od kako je prestalo da kuca srce Marijino. Sedam godina tuge i nesreće. Zlikovac je na najbrutalniji mogući način oteo i ugasio jedan mali život, predhodno se iživljavajući nad nemoćnim dečjim telom zadovoljavajući svoje zverske nagone.

Foto: Naše Novine Foto: Naše Novine

Krvnika se i danas sete. Kada objavljuju imena i slike otpada u ljudskom obliku spominjući njihova zlodela.

Datuma Marijina stradanja, malo ko. Tako valjda mora. Spomene se povremeno kroz Zakon koji je kolokvijalno poneo njeno ime, spram situacije i medijski prigodnog momenta.

Danas, kada je navršeno sedam godina od njenog stradanja i upokojenja, po glavi mi se vrti jedna misao i pitanje. Koliko istine ima u zadatosti naizmeničnih ciklusa gde se na sedam godina smenjuju sreća i nesreća?

Ako je to istina, da li ću je umeti prepoznati (sreću) ili je zauvek zakopana, pre sedam godina na groblju u Starim Ledincima?

Foto: Naše Novine Foto: Naše Novine

Umesto fotografija sa proslave male mature (njena generacija ovog juna završila osmi razred) delim ovu sliku, koja svedoči o životu u proteklih sedam godina - napisao je Jovanović.

Osmogodišnja Marija nestala je 26. juna 2010. godine iz svoje kuće u kojoj je bila sa mlađim bratom. Komšija Ogulinac, čija je sestra povremeno čuvala Mariju i njenog brata, iskoristio je poznanstvo sa devojčicom i namamio je u svoju kuću u Ulici Vuka Kardžića.

Po povratku sa posla, roditelji su krenuli u potragu za devojčicom. Njeno telo pronašao je otac u dvorištu komšije Ogulinca. Bila je silovana i zadavljena.

Potraga za Ogulincem trajala je do kasnih večernjih sati. Uhapsili su ga pripadnici Žandarmerije, zahvaljujući kojima je sprečen njegov linč od strane ogorčenih meštana, zgroženih zločinom.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vera

    27. jun 2017 | 16:10

    Fali Goli Otok za ovakve monstrume

  • Zgrožena

    27. jun 2017 | 16:29

    Strašna bol i tragedija.Nemam reči. Moj grad Šabac pun je ovakvih ludaka i pedofila. Stoje na centru po ceo dan, ispred Komercijalne banke uveče i na ogradi ispred Glavne pošte. Naježim se svako veče kada vidim kako gledaju a često i dobacuju za decom od 10-12 godina, koja idu u haljinicama i šorcićima na 50 stepeni (pa neće valjda u šatorima na sladoled). To je zlo koje vreba, a nigde niti jednog jedinog policajca ne možeš videti, iako je stanica 50 metara dalje u centru grada.

  • Dragannikolic

    27. jun 2017 | 16:02

    Zasto ste ga hapsili mogla je brza presuda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA