Tragičan kraj: Pet meseci nakon supruga preminula i majka zlostavljanog dečaka Mahira Rakovca (VIDEO)

Alisa Mahmutović i Dubravko Lovrenović dospeli su u fokus javnosti nakon samoubistva 14-godišnjeg Mahira

  • 6

Alisa Mahmutović, majka dečaka Mahira Rakovca, čije je samoubistvo u decembru 2015. godine potreslo javnost u Bosni i Hercegovini i regionu, preminula je sinoć na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla nakon teške bolesti.

 

Dečak (14) se ubio nakon što su ga vršnjaci SILOVALI oklagijom! Jeziv zločin potresao Balkan! (VIDEO)

 

Dečakov očuh, akademik Dubravko Lovrenović, takođe je preminuo od karcinoma, u januaru ove godine.

 

Borba protiv vršnjačkog nasilja

 

Alisa Mahmutović i Dubravko Lovrenović dospeli su u fokus javnosti nakon samoubistva 14-godišnjeg Mahira. Šta se tačno događalo u tragičnim trenucima života malog Mahira, pročitajte OVDE.

 

 

Iako je istraga Tužilaštva Kantona Sarajevo nakon dečakove smrti pokazala da na njegovom telu nije bilo tragova nasilja, Mahmutović i Lovrenović su tvrdili da je Mahirova smrt posledica vršnjačkog nasilja koje je doživeo u školi. Brojni protesti organizovali su u Sarajevu i drugim gradovima Mahirovi prijatelji i porodica kako bi tražili pravdu za dečaka, za kojeg se sumnja da su ga vršnjaci silovali oklagijom. Potresne reči preminule majke Alise pogledajte u videu.

 

 

Dečakova majka i očuh učestvovali su u brojnim akcijama protiv vršnjačkog nasilja u školama, a čak su sa majkom Alekse Jankovića, dečaka iz Niša koji se takođe iz istih razloga ubio skokom sa zgrade 2011, Draganom Janković, osnovale fondaciju "Mahir i Aleksa", koja se upravo bavila pomoći deci i roditeljima žrtvama vršnjačkog nasilja. 

 

 

I sama Dragana je i na svom, ali i na Fejsbuk profilu pokojnog Alekse Jankovića postavila potresno pismo i reči saosećanja nakon smrti svoje saborkinje Alise.

 

 

Alisa Mahmutović rođena je 1977. godine u Tuzli. Studije bosanskog jezika i književnosti završila je 2001. godine na Filozofskom fakultetu u Tuzli i stekla zvanje profesora bosanskog jezika i književnosti. Bila je zaposlena na filozofskim fakultetima u Tuzli i Zenici, Islamskom pedagoškom fakultetu, Institutu za jezik u Sarajevu i Srednjoj muzičkoj školi u Tuzli.

 

Printskrin: Youtube/FACE HD TV

Printskrin: Youtube/FACE HD TV

 

Njen suprug Dubravko Lovrenović je preminuo u januaru, u 61. godini, od posledica karcinoma. On je bio redovni profesor na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, gde je predavao Opštu istoriju srednjeg veka. Obavljao je i funkciju ministra kulture i sporta od 2010. do 2012. u Vladi Kantona Sarajevo.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs/ Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragisha

    28. jun 2017 | 11:38

    Jeziva tragedija i strasna je cinjenica koliko se u regionu umire od karcinoma. Pa ljudi bre, citave familije nestaju!

  • polat

    28. jun 2017 | 10:58

    dakle ovde je stvar jasna,manijaci,psihopate,bolesnici koji su se zverski izivljavali nad sada vec rahmetli djetetom,su ubili cijelu familiju,kolika je kazna za to u Americi ili u arapskim zemljama?Dozivotna ili kamenovanje do smrti,to bi bilo realno,kada citam ovo nemogu da se otmem tom utisku da zivimo u zoloskom vrtu medju raznim hijenama,kojotima, lesinama I da naravno na ovom svijetu pravde nema,balkan je postao alkatraz,gore je od Kolumbije,Venecuele itd..tuzna prica sa jos tuznijim krajem

  • Јасмина

    28. jun 2017 | 11:10

    Нађите мир и спокој драги људи.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA