Kimova osveta zbog "planiranja njegovog ubistva": Severna Koreja preti da će pogubiti bivšu predsednicu Južne Koreje kao psa!

"Stići će ih bedna smrt psa u bilo koje vreme, na bilo kom mestu i bilo kojim metodama od ovog trenutka"

  • 0

Severna Koreja je danas saopštila da se obavezuje da će pogubiti bivšu predsednicu Južne Koreje Park Geun-hje i šefa južnokorejske obaveštajne službe iz perioda njene vlasti Li Bjoung Hoa, optužujući ih za planiranje ubistva vrhovnog severnokorejskog vođe Kim Džong Una, prenosi AP.

Tajne veze novog predsednika Južne Koreje sa Severnom Korejom: Ovaj čovek može da spreči ili da izazove Treći svetski rat (FOTO) (VIDEO)

Navodi se da je zvanična agencija Severne Koreje KCNA objavila da će ta zemlja primeniti "smrtnu kaznu" nad smenjenom južnokorejskom predsednicom i njenim šefom obaveštajne službe i da će ih stići "bedna smrt psa u bilo koje vreme, na bilo kom mestu i bilo kojim metodama od ovog trenutka".

KCNA je navela i da Severna Koreja zahteva od Južne Koreje da predaju Parkovu i Lija.

AP podseća da je južnokorejska predsednica smenjena i uhapšena u martu ove godine zbog korupcijskog skandala i navodi da severnokorejska propaganda često sadrži ekstremne tvrdnje.

Severna Koreja je u maju optužila američke i južnokorejske špijunske agencije da su pokušale da ubiju Kima korišćenjem biohemijskog oružja.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA