Muslimani podržali gej brakove u nemačkom parlamentu, a Merkelova glasala za NE!

Zastupnica vladajuće Merkeline stranke Džmile Giousouf, prva muslimanka u nemačkom parlamentu, takođe je podržala legalizaciju gej brakova

  • 5

Svih šest muslimanskih zastupnika nemačkog parlamenta glasalo je za legalizaciju istospolnih brakova, uprkos protivljenju kancelarke Angele Merkel, piše Velt.

Nemačka legalizovala gej brakove: LGBT parovi moći će i da usvajaju decu, Merkelova glasala protiv

Merkel je, naime, prošle sedmice na sednici parlamenta rekla da je brak "zajednica muškarca i žene". Zakon koji odobrava "brak za sve" izglasan je u petak sa 393 naspram 226 glasova.

Zastupnica vladajuće Merkeline stranke Džmile Giousouf, prva muslimanka u nemačkom parlamentu, takođe je podržala legalizaciju gej brakova.

Foto-ilustracija: Profimedia/Panthermedia Foto-ilustracija: Profimedia/Panthermedia

Aktivista Filip Henriks je na svom Tviteru tim povodom objavio: "Ona je muslimanka i konzervativka. Glasala je za jednakost brakova, a većina njenih stranačkih kolega glasala je protiv".

- Merkel smatra da je brak sveta zajednica muškarca i žene. Većina Nemaca i svi muslimanski zastupnici veruju u jednakost. Kome treba integracija? - zapitao je Henriks.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Merkel je nakon glasanja rekla da se nada da će parlamentarni glasovi promovisati poštovanje različitih stavova i pridoneti većoj koheziji društva i miru.

Suprotno prethodnim izjavama, Merkel je, naime, dodala da podržava pravo istopolnih parova na usvajanje dece i da učestvuje protiv diskriminacije LGBT zajednice.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna

    3. jul 2017 | 16:13

    Pa zaprzice vam corbu muslumani

  • Marija

    3. jul 2017 | 17:29

    Kakav je to razlog da ne može postojati gej brak, ako već žele da budu protiv bar neka kažu jasan razlog. Nije mi jasno kako Angela Merkel tera Srbiju da podržava prava lgbt osoba, a ni sama se ne zalaže za njih.

  • Markoni sales

    3. jul 2017 | 16:17

    Наравно , да би се они могли размножавати

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA