Amerikanci u panici: Kim Džong Un poručio da je sukob sa SAD ušao u "poslednju fazu"

Raketa, koju je Pjongjang lansirao u utorak, može da dosegne do Aljaske, upozoravaju spoljni eksperti

  • 8

Severnokrejska interkontinentalna balistička raketa može da nosi "veliku, tešku nuklearnu bojevu glavu", a severnokoresjki lider Kim Džong-Un rekao je da je sukob sa SAD ušao u "poslednju fazu", javlja je zvanična novinska agencija Severne Koreje KCNA, a prenosi AFP.

Ima li taj tip nešto pametnije da radi u životu? Tramp isprozivao Kim Džong Una na Tviteru

Raketa, koju je Pjongjang lansirao u utorak, može da dosegne do Aljaske, upozoravaju spoljni eksperti.

Istovremeno, američki državni sekretar Reks Tilerson pozvao je na globalnu akciju nakon što je Severna Koreja testirala novorazvijenu interkontinentalnu balističku raketu, i taj potez je nazvao novom eskalacijom nuklearne pretnje Pjongjanga.

Tilerson je u saopštenju upozorio da svaka zemlja koja prima severnokorejske radnike, ili pruža ekonomsku ili vojnu pomoć Pjongjangu, ili pak koja ne primenjuje sankcije UN, "pomaže jedan opasan režim", preneo je Rojters.

SAD su juče zatražile hitan sastanak Saveta bezbednosti UN nakon što je Severna Koreja objavila da je testirala svoju prvu interkontinentalnu balističku raketu, saopštila je misija SAD u UN, a očekuje se da će sastanak biti održan danas.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA