Ugrozio pola Srbije: 50 burića sa opasnim otrovom skladištio i rasturao po okolini Petrovca na Mlavi

Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Petrovcu na Mlavi i u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biće priveden tužilaštvu

  • 5

Policija u Petrovcu na Mlavi uhapsila je M. R. (38) iz okoline Prijepolja, zbog sumnje da je izvršio krivično delo unošenje opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija, saopštio je danas MUP.

Vanredna situacija u Petrovcu na Mlavi: Nesnosan smrad širi se sa gradske deponije

Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Petrovcu na Mlavi i u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biće priveden tužilaštvu.

Osumnjičeni se tereti da je u toku 2016. godine, u prostorijama jednog privrednog društva u Petrovcu na Mlavi, skladištio 50 buradi u kojima se nalazila tečna i čvrsta supstanca, za koju je veštačenjem utvrđeno da predstavlja opasan otpad, te da je tokom 2017. godine tu burad razmestio na nekoliko lokacija na teritoriji Petrovca na Mlavi.

Takođe, protiv jednog muškarca (56) iz Petrovca, kod kojeg je pronađen deo buradi u kojima je bio skladišten otpad, biće podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je izvršio krivično delo unošenje opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija u pomaganju.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA