Centar za socijalni rad nije uradio dobru procenu, zato je došlo do tragedije na Novom Beogradu

- Mi se susrećemo stalno sa tim problemima, da žene žrtve nasilje moraju svoju decu da vode na viđenje sa očevima u centar za socijalni rad. Šta žnači viđanje u kontrolisanim uslovima? Ako centar za socijalni rad nema obezbeđenje to ne znači ništa - naglašava Stanojević

  • 15

Posle zločina u Centru za socijalni rad na Novom Beogradu, gde je muž ubio ženu, resorno ministarstvo naložilo je nadzor te ustanove, a koordinatorka Savetovališta protiv nasilja u porodici Vesna Stanojević kaže da u tom slučaju nije urađena dobra procena stručnjaka i da ne treba po svaku cenu određivati da očevi viđaju decu i kada je nasilje evidentno.

Monstrum koji je ubio ženu u Centru za socijalni rad, skočio pod voz! Horor na Tošinom bunaru

Detalji ubistva na Novom Beogradu: Osumnjičeni je bio u zatvoru jer je tukao ŽENU i SINA

Samo od početka godine u Srbiji je ubijeno 19 žena u porodičnom nasilju, a Stanojević dodaje da ovo nije prvi put da socijalni radnici naprave lošu procenu.

- Mi se susrećemo stalno sa tim problemima, da žene žrtve nasilje moraju svoju decu da vode na viđenje sa očevima u centar za socijalni rad. Šta žnači viđanje u kontrolisanim uslovima? Ako centar za socijalni rad nema obezbeđenje to ne znači ništa - naglašava Stanojević.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ona je, gostujući na RTS, istakla da je muž na Novom Beogradu u holu Centra za socijalni rad ubio svoju žena "ona je vrištala, niko vrata nije otvorio da vidi o čemu se radi".

Upitana da li je to ubistvo prst u oko sistemu Stanojević smatra da jeste i podseća da je država uradila dosta pozitivnih stvari protiv nasilja u porodici, da je od 1. juna počela primena Zakona protiv nasilja u porodici i da su svi očekivali da će se nešto promeniti.

- Mi i dalje svake nedelje primamo žene u Sigurnu kuću. Tri ubistva su bila od stupanja zakona na snagu - naglasila je ona i ponovo podsetila da je period razvoda i neposredno posle njega posebno kritičan, da nasilnici postaju još agresivniji, ali da nema utisak da to imaju u vidu centri za socijalni rad kada donose odluke.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Н. С

    6. jul 2017 | 09:47

    Шта значи бити координатор?. Чиме она координира?. Причати приче, а жене и даље умиру?. Па сви знамо кад је критично, кад је развод у питању. Хоће ли сада неко одговарати или добити отказ, или можда ићи у затвор, јер су му својим НЕ чињењем помогли да је убије?. Не, неће. А госпођа ће и даље координирати. Између кога.?. Жене нема, деца остадоше сирочићи, а жена је дошла само да јој помогну, да спасе децу и себе. Тако ужасно је могла погинути и код куће. То се зове помоћ од центра. Срамота и туга.

  • Sasa

    6. jul 2017 | 09:29

    Rad centra je u najmanju ruku kataszrofa!

  • Cupko

    6. jul 2017 | 10:07

    E sad imate rezultate vaseg rada .... samo palite žene

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA