Evo šta su radili radnici iz socijalnog dok je muž ubijao ženu: I zašto tamo nema obezbeđenja?!

Svi su zatvorili vrata, niko iz Socijalnog nije pomogao toj ženi, dozvolili su da se dogodi ubistvo, kaže Vesna Stanojević iz Sigurne kuće

  • 21

Pitanje koje se nadvilo nad Srbijom - Ko je kriv za zločin koji se dogodio u Centru za socijalan rad, zapravo, kako je uopšte moguće da se u ustanovi tog tipa dogodi ubistvo?

Šta će biti sa tri sina, kojima je otac kamenom ubio majku u Beogradu, pa izvršio samoubistvo: Jeziva sudbina mališana (FOTO)

Monstrum Milan najavio krvavi pir: Godinama je pretio Olgi da će im deca ostati siročići

Povodom horora koji se dogodio u pomenutoj ustanovi na Novom Beogradu, odnosno, slučaja u kojem je Dejan Lovrić mermernim kamenom ubio suprugu Olgu udarcem u glavu, a potom počinio samoubistvo, kontaktirali smo s Vesnom Stanojević iz Sigurne kuće.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Njene reči ukopale su nas na mestu, a verujemo da će i vas.

Strašan zločin na Novom Beogradu: Muž ubio ženu kamenom u Centru za socijalni rad (FOTO) (VIDEO)

- Moguće je da se dogodi ubistvo, a moglo je i više puta pre toga - kaže Vesna Stanojević za naš portal.

Radi se o tome, kako ona kaže, da ta ustanova uopšte nema obezbeđenje, a po logici bi trebalo da ima jedno od najjačih obezbeđenja kada su državne ustanove u Srbiji u pitanju.

- Tamo nema obezbeđenja! To nisu kontrolisani uslovi. Ubistvo, niti bilo koji zločin nikada ne bi mogli da se dogode da postoji obezbeđenje - kaže Stanojević i nastavlja sa pričom o ovom strašnom slučaju.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Ispada da niko nije pomogao toj ženi. Svi su bili iza zatvorenih vrata u Socijalnom dok se događalo ubistvo. Niko nije izašao da pomogne. A to je njihov posao! Njihov posao je da štite od nasilnika. Niko nije uradio to što treba - kaže Vesna.

Ona ističe da je van pameti to što se događa u našem sistemu. Tačnije, da nadležni bukvalno na silu teraju žene i decu da se viđaju sa nasilnicima koji su im od života napravili pakao. 

Foto: Telegraf, Facebook/Olga Lovrić, Milan Lovric Foto: Telegraf, Facebook/Olga Lovrić, Milan Lovric

Detalji ubistva na Novom Beogradu: Osumnjičeni je bio u zatvoru jer je tukao ŽENU i SINA

- Iz Sigurne kuće teraju žene koje su pobegle od tih muškaraca da se ponovo viđaju sa njima! Teraju žene koje su i dalje u modricama da idu da se mire i sastaju sa tim koji im je napravio te modrice.

- Teraju decu koja su zlostavljanja da se suočavaju sa svim ponovo, da sve ponovo proživljavaju, da se susreću sa nasilnikom koji ih je maltretirao. To je van pameti! - kaže Vesna Stanojević.

Ona ističe da Socijalni rad kao da poručuje - "Oprostite im za nasilje".

- Oni kao da hoće da pomire nasilnike i žrtvu. Kao da hoće da kažu - bilo je šta je bilo, oprostite im, to je prošlo. Osuđujemo nasilje, to je i njihov posao, a  oni kao da ga podržavaju - govori Vesna besnim glasom.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Nada se da će ovaj slučaj da utiče na celu Srbiju.

- Iskreno se nadam da će ovo nešto da promeni. Ovo mora da promeni stanje u Srbiji! Ovo je strašno, institucije su tu da procene situaciju, a evo šta se desilo - kaže ona za kraj razgovora i dodaje da se sada čeka da se vidi šta će da uradi Ministarstvo.

Podsetimo, Milan je imao zakazani kontrolisani sastanak sa bivšom suprugom Olgom u Centru za socijalni rad. On je parkirao automobil ispred Centra, ušao u hol gde je sačekao Olgu, a kada je došla Milan ju je, naočigled njihovo troje dece, napao i snažnim udarcem kamenom u glavu ubio.

Milan je odležao dve godine u zatvoru zbog zlostavljanja žene i dece.

(M.Čule@m.cule@telegraf.rs)

Daljinac baner

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • livia

    7. jul 2017 | 13:23

    Otkaz iz ove socijalne ustanove svima, a prvo promeniti zakon i program u socijalnim ustanovama. Terate žrtve mečki na rupu i zato nam se dešava ovaj haos.

  • Ana Marija

    7. jul 2017 | 16:52

    Korisnik sam soc.prava te ustanove i mogu da kazem apsolutno sveee najgore za celokupnu zaposlenu strukturu. Omalovazavaju korisnike i jako su neljubazni. Portir je covek koji je slabovido lice a obezbedjenjenkao neki deda od 70 god ,stepenice polmljene,klizave i sve je grozno! Posle ovog zlocina sigurna sam da ce doci do jos slicnih ako ne i istih u toj ustanovi jer tamo niko nista ne radi samo se zakljucaju u kancelariju . Svima treba dati otkaz kao kaznu i zaposliti mladji kadar ,ljude koji zele da rade i koji ne zlupotrebljavaju svoj polozaj i ponizavaju stranke.. Verujte da treba pisati peticiju da se svima dodeli otkaz u centru nbgd jer su zaista grozni i ako ostanu bice sigurno jos zlocina jer sam svaki put tamo naisla na neku svadju dok niko od raznika NE REAGUJE!!! OTKAZ SVIMA A POSEBNO PRAVNICIMA I SOC. OBAVEZNO!

  • Milan

    7. jul 2017 | 13:00

    Do kada ce zene da budu ubijane od nasilnika?Ako nadlezne ustanove znajuvda je lice osudjivano zbog nasilja i organizuje susret zar nije logicno da povede racuna o porodici da ne dodje do tragedije?Mnogo se prica a malo radi uradite nesto u ime humanosti prema deci i zenama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA