Žene neće da kuvaju, pa kafane "cvetaju" ovih dana od posla (FOTO)

Obim posla se poveća za vreme vrućina, jer je modernim domaćicama lakše da naruče ručak

  • 12

Moderne domaćice po ovim vrućinama sve manje kuvaju, pa se prokupački ugostitelji razbiše od posla. Tako su ćevabdžinice pune narudžbi, a roštilj nikom ne smeta po ovoj vrućini.

Upravo je oboren rekord u potrošnji struje u Srbiji

Sa kruzera nazad u školsku klupu: Biljana je proputovala svet, a sada u Kini predaje engleski, i evo kako joj je to pošlo za rukom (FOTO)

Za ugostitelјa Gorana Nikolića, vlasnika ćevabdžinice "Stole“ nema pauze. Kad gost dođe i naruči, porudžbina mora da bude spremlјena, iako je pored skare toplije za bar još 20 stepeni.

- Naviklo se, radim već 25 godina, vrućinu i ne osećam. To je sigurno i genetski, jer je i moj deda Vlajko bio je ugostitelј, pa je otac Stojan radio punih 65 godina, takođe, kao ugostitelј, tako da je meni potrebna samo čaša hladne vode i nastavlјam sa radom - ističe Goran Nikolić.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

On se i hvali da se obim posla i poveća za vreme vrućina, jer je modernim domaćicama lakše da naruče ručak nego da kuvaju po vrućini.

Ne ubijaju se od posla na preko 40 stepeni samo kafandžije, već i građevinci kojima je ovo vreme idealno za posao.

Građevinski radnik Radislav Milić Tarzan je, sa svojim sinovima Markom, Milanom i Nenadom pogodio posao, koji mora da završi.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

- Za građevince nema vrućine, ali ni zime. Rokovi treba da se ispoštuju i mi radimo već danima bez predaha. Nije lako ali smo baš zbog poštovanja dogovora sa naručiocima posla, stekli ugled i zato nemamo konkurenciju - kaže Radislav.

On još navodi da se dok rade osvežavaju hladnim napicima i da u najtoplijem delu dana naprave i malo pauze.

Ima i drugih za koje nema skrovišta od vrućine, jer je kod mnogih zanimanja ovaj period godine berićetan, što zbog onih koji dolaze na godišnje odmore, što zbog zanimanja kojima se bave. U svakom slučaju, dok drugi grabe hlad i klimatske prostorije, mnogima je vrućina donela pune ruke posla i znoja!

Daljinac baner

(B. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lavica

    12. jul 2017 | 17:59

    Ni muškarcima neće pasti kruna sa glave ako dohvati varjaču! Žena treba da radi, donosi prihode, radja decu, cuva decu, uspavljuje, bide sredjena, drži do sebe, bude skockana, itd... a muškarci sta? Ravnopravnost!

  • Nik

    12. jul 2017 | 20:34

    Nasi ljudi su slabici jer za njih je sramota ako urade nesto sto se kod nas smatra zenski posao dragi moji nepostoji zenski ili muski posao ako postoji dobar brak ljudima je sve jedno sta rade pazato muskarcine zavrnite rukave!?

  • Qwerkus

    12. jul 2017 | 22:45

    Nije da nece, nego ne znaju. Ne znaju ni jaje na oko da spreme...neradnice i nesposobne zene u danasnje vreme. Niti da rađaju nece. Pogledajte samo koliko se abortusa godisnje u Srbiji obavi. Bolje biti sam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA