Predstava "Vatre" sutra u Manakovoj kući: Oživeće delo Margerit Jursenar

Predstava tretira pet mitskih žena (Antigona, Marija Magdalena, Fedra, Safo, Klintemnestra) sa svim njihovim vrlinama i manama

  • 0

U okviru "Kulturnog leta u Manakovoj kući" sutra uveče biće izvedena predstava "Vatre" koju je prema istoimenoj knjizi francuske spisateljice Margerit Jursenar (1903-1987) adaptirala Aleksandra Malivuk.

Teatar pod zvezdama nastavlja da oduševljava (FOTO)

Disney On Ice predstavlja Čarobna kraljevstva Od 13. do 15. oktobra u KOMBANK ARENI!

Predstavu je režirao Aleksandar Jovanović sa Aleksandrom Malivuk koja je uradila kostime, šminku, izbor muzike i video materijal.

Aleksandra Malivuk, u predstavi „Vatre", suptilno ali ubedljivo, demonstrira svoju glumačku svestranost i izražajnost igrajući pet različitih ženskih likova. Glumica koristi sve elemente umetničkog izražavanja i sa specifičnm senzibilnošću razotkriva i oslikava pet poznatih i uticajnih žena, iz drevne prošlosti, koje stoje pred sudom današnjice i odgovaraju za dela koja su počinile.

Poseban kvalitet predstavi daju i intrigantna selekcija muzičkih numera i video zapisa, nepretenciozni savremeni kostim kao i par jednostavnh rekvizita kojima se glumica vešto poigrava, dajući im višeznačne konotacije i simboliku.

Foto: Tanjug/Miloš Jelesijević Foto: Tanjug/Miloš Jelesijević

Predstava tretira pet mitskih žena (Antigona, Marija Magdalena, Fedra, Safo, Klintemnestra) sa svim njihovim vrlinama i manama. One su, na nekoj vrsti uzvišenog suda, iako su ranije suđene i osuđivane, ponovo se preispituju i bore za svoju istinu.

- Umetnica vrlo vešto koristi sve elemente glumačkog izražavanja, vraćajući nas u prošlost koju meša sa sadašnjošću. U predstavi su izuzetno efektno ukonponovani video zapisi koji bogato ilustruju umetničku izražajnost - ocenio je dr Milovan Zdravković, selektor Festivala monodrame i pantomime.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA