MAJKA VOJNIKA: Znala sam da će mi sin poginuti, videla sam ga mrtvog u šolji kafe! (FOTO)

"Čuli smo se veče uoči pogibije, lepo smo se ispričali, bio je raspoložen. Ujutru sam popila kafu i iz navike okrenula šolju. U njoj sam videla svoga sina mrtvog, a strašan bol mi je prostrelio grudi", kaže za Telegraf Stojanka Milić, majka nastradalog vodnika Nebojše

  • 2

Dom Vojske Srbije, u kojem je održana komemorativna sednica u čast vodnika prve klase Nebojše MIlića i starijeg vodnika Slaviše Markovića, orio se od jauka njihove očajne rodbine. Markoviću su odala počast i njegova maloletna deca, a Milićeva supruga Mila odlučila je da svoje sinove Jovana i Novaka poštedi trauma i ne dovede ih na komemorativnu sednicu.

 

- Sine, sine moj, jao do Boga i do neba, sine moj sine – uglas su jaukale Nebojšina majka Stojanka i Slavišina Stevana, ljubeći slike svojih najdražih.

 

Stojanka tvrdi da je znala da će joj sin poginuti.

 

- Čuli smo se veče uoči pogibije, lepo smo se ispričali, bio je raspoložen i srećan što su mu deca i supruga sa njim. Sutradan ujutru sam popila kafu i iz navike okrenula šolju. U njoj sam videla svoga sina mrtvog. Crne misli su mi se vrtele po glavi. Oko deset sati, strašan bol mi je prostrelio grudi. Imala sam užasan osećaj da se Nebojši nešto desilo. Kasnije sam saznala da je baš tada moj sin izdisao – kaže za naš portal Stojanka.

 

Govor u čast Slaviše Markovića održao je major Čedomir Kostić, zamenik komandanta 24. vazduhoplovno-tehničkog bataljona.

 

- Okupili smo se ovde da odamo počast i oprostimo se od našeg Slaviše Markovića, dragog čoveka, predanog profesionalca, starijeg vodnika prve klase, čoveka koji je sa nama podelio deo svog života. U toku svoje karijere Slaviša je više puta nagrađivan i hvaljen od strane pretpostavljenih , 2007. godine nagradio ga je komandant Vazduhoplovstva i Protivvazdušne odbrane, a dve godine kasnije odabran je da se usavrši u zvanje pirotehničara. Slaviša je znao da biti pripadnik Vojske Srbije znači posvetiti se. Izabrao je. Uklanjao je đavolje seme posejano širom naše zemlje pune tri godine. Iznenadna smrt je otrgla jednog mladog čoveka od supruge Slađe, ćerke Maje, sina Miloša i majke Stevane, a iz naših redova, časnog, nenametljivog i pouzdanog starešinu. Nismo danas ovde da saznamo zašto i kako već da zajedno žalimo za Slavišom. Hvala ti za sve što si učinio i što si nameravao da učiniš – kazao je Kostić.

 

U ime Vojske Srbije od Nebojše Milića oprostio se Zoran Pavlović, komandant 16. bataljona za opsluživanje avijacije.

 

- Nebojša Milić je kao pirotehničar učestvovao u deminiranju aerodroma i drugih područja širom Srbije. Bio je iskren, odgovoran i požrtvovan. Otrgnut je od svoje porodice kada je bio najpotrebniji. Hvala ti za sve što si učinio za kolektiv i za jedinicu – rekao je Pavlović.

 

Slaviša Marković biće sahranjen sutra u Gornjim Kordincima u Prokuplju, a Nebojša Milić istog dana na niškom Novom groblju.

 

 

(V. A. / Foto: Telegraf)

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA