SKANDALOZNO: RTS štiti TV komentatora, gledaoce naziva ruljom!

RTS je na svom sajtu objavio tekst "Aca Informacija i psihologija rulje" u kojem se navodi da se protiv Stojanovića nezasluženo vodi medijska kampanja, gledaoci ga opet ispljuvali u komentarima

  • 6

Javni servis Srbije stao je u odbranu sportskog komentatora Aleksandra Stojanovića, koji se poslednjih nekoliko dana našao na udaru sportske javnosti i kritika brojnih gledalaca. Istovremeno, RTS je uvredio mnoge gledaoce i pretplatnike, nazvavši "ruljom" sve kojima se Stojanovićev način rada ne dopada.

Nezadovoljni njegovim komentarisanjem sportskih događaja sa  Olimpijade gledaoci su u komentarima na Tviteru i drugim društvenim mrežama, kao i u medijima isprozivali Stojanovića, a najoštrije prozivke stigle su od proslavljenog vaterpoliste Danila Ikodinovića koji je na Tviteru popularnog Acu Kosicu, između ostalog, nazvao kretenom. Javni servis je reagovao na neuobičajeni način, pa je svog komentatora koji je svog komentatora rešio da odbrani tako što je na sajtu RTS  objavljen autorski tekst "Aca Informacija i psihologija rulje" koji je preuzet sa sajta "Nova srpska politička misao", autora  Marka Radovanovića. 

- Naravno, ta kampanja nije počela sa Ikodinovićevim "tvitovima", već nešto ranije, dok je pomenuti Stojanović komentarisao utakmice na ovogodišnjem EP u fudbalu. Moram priznati da je meni lično zvučao simpatično, a svakakao dosta stručnije od mnogih komentatorskih "legendi" koje su ga u vreme trajanja EP gotovo sinhronizovano negativno ocenjivale. Među njima su posebno bili zanimljivi uvidi Zvonka Mihajlovskog i Milojka Pantića, koji su, čini se, mogli da se svedu na devizu "posle mene potop". Na moje iznenađenje, veliki deo publike je ovu igru prihvatio suviše lako i suviše brzo, pa kao da se odjednom osetila neka velika "žal za prošlošću" i tadašnjim komentatorima, i kao da su odjednom svi zaboravili na "bisere" pomenutog Pantića i Mihajlovskog koji se i dan-danas često prepričavaju - navodi Radovanović i dodaje:

- Pretpostavljam da namera Stojanovića i jeste bila da gledaoci ne ostanu uskraćeni nekom dužom "tihom" pauzom, pa je iz tog razloga navodio razne potrebne i nepotrebne podatke, što je bio samo njegov način da "popuni prazninu" kada je to bilo potrebno. Istina, to ne znači da je u pominjanju tolikog broja stvari nije ponegde i preterao, ali je potrebno i uvideti da on i nije imao gafove koji su bili svojstveni nekadašnjim komentatorima (tzv. staroj gardi), a koji su u mnogo većoj meri ukazivali na njihovu nestručnost. Ono što je ovde pravo pitanje je zašto su mnogi od nas, po psihologiji rulje, "pojurili za lopovom"?  Takođe, nije isključeno da možda nekima samo smeta strast i srpski patriotizam koji (valjda bi to trebalo da bude normalno i podrazumevano!?) provejava iz njegovih komentara. Kada se sve uzme u obzir, ipak, izgleda pomalo žalosno što se mnogi od nas još uvek nisu naučili da je upravo onaj koji poviče "Drž`te lopova" najčešće, zapravo, taj "lopov" - zaključuje se u tekstu "Aca Informacija i psihologija rulje".

Ipak, odbrana nije prošla slavno, jer se "rulja" u brojnim komentarima na ovom sajtu obrušila na RTS i Stojanovića.

U komentarima se moglo čuti da se Aca Stojanović poznat po komentarima tipa "Nemci napadaju po desnoj a Grci se brane po levoj strani", blago rečeno nije dobro snašao na Olimpijadi, da su gledaoci zbog njega ponovo otkrili dugme "mute" na daljinskom. Tokom prenosa svečanog otvaranja se prepirao sa kolegom Vladimirom Mijaljevićem, vaterpolo utakmica između Srbije i Mađarske bukvalno nije mogla da se gleda koliko je Stojanović vikao, a njegovo navođenje besmislenih podataka koji nemaju baš nikakve veze sa sportom koji prenosi, postalo je već standardno.

Iako se na sajtu RTS retko objavljuju negativni komentari na račun Javnog servisa, ovoga puta su pušteni mnogobrojni komentari u kojima se kritikuje Aca Stojanović.

(A.N.)

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sick

    7. avgust 2012 | 12:32

    Aca je carina i pustite ga na miru,aco.care

  • Serhio93

    7. avgust 2012 | 13:20

    Ma ne iritira me taj covek nego me zasmejava s tim njegovim informacijama o svemu.ali u pravu su ,ne moze on sve sportove da prenosi jer nema znanje za sve,nije strucan za sve .

  • Nenad

    7. avgust 2012 | 16:08

    Aca je ok komentator. Nekad stvarno pretera sa informacijama, ali cesto da i veoma korisne informacije. Kako niko ne napada onog Koraca, koji umesto da prenosi utakmice prica neke svoje zivotne price i na svakom koraku pokazuje prezir prema jednoj drzavi. Sreca u Eurosport, pa na njega prebacim svaki put kada Korac nesto prenosi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA