Međunarodni kongres slovenskih zemalja: Gradonačelnik Novog Sada u poseti Republici Srpskoj (FOTO)

Predstavnici Ministarstva trgovine i turizma prezentovali su potencijale verskog i zdravstvenog turizma Republike Srpske

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa članom Gradskog veća za komunalne poslove Vladimirom Stojkovićem i načelnikom Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije Dejanom Mandićem u poseti Banja Luci gde učestvuje na Međunarodnom kongresu slovenskih zemalja "Banja Luka 2017".

Održan simpozijum povodom pola veka Doma zdravlja "Novi Sad"

U radnom delu Kongresa, predstavnici Ministarstva trgovine i turizma prezentovali su potencijale verskog i zdravstvenog turizma Republike Srpske, a usledile su i prezentacije turističkih potencijala regija i gradova iz zemalja učesnica.

Foto: novisad.rs

Tim povodom, gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić upriličio je sastanak sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem i poželeo delegaciji iz Novog Sada dobrodošlicu u prvu zvaničnu posetu Gradu Banja Luci od kada je on dobio mandat da vodi grad.

Foto: novisad.rs

- Uvek je zadovoljstvo biti u Republici Srpskoj i gradu prijatelju Banja Luci. Veoma sam zahvalan gradonačelniku Radojičiću i njegovim saradnicima na prijemu. Sastanak jeste bio prijateljski, ali je bio i vrlo konkretan. Pričali smo o ozbiljnim temama i razmenili iskustva vezana za problematiku komunalnog sektora i finansija, kao i za imovinsko-pravne odnose, a jedna od najznačajnih tema je bila i kandidatura Banja Luke za Evropsku prestonicu kulture za 2024. godinu.

Foto: novisad.rs

- Novi Sad će sa zadovoljstvom podržati njihovu aplikaciju i počastvovani smo što će naš tim biti uz njihov i što će preneti iskustva o uspešno realizovanoj kandidaturi. U gradu se osete energija i želja da Banja Luka krene napred i da bude onakva kakva zaslužuje da bude - lider u ovom regionu u mnogim oblastima, a posebno na tom putu ohrabruju potpuno nova, pozitivna, hrabrija atmosfera grada i evidentne promene na bolje u smislu otvorenosti, pokretljivosti, mobilnosti. To je značajno ne samo za sam grad Banja Luku, već ima i širi, rekao bih, nacionalni interes - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA