RELI TURIZAM: Srbi se utrkuju ko će pre provozati ferari 300 na sat! (FOTO)

Vožnja sportskih automobila od 400 konja sada je dostupna i običnom svetu, jer ih je moguće rentirati na pola sata za "tričavih" 260 evra. Uslov za to je da otputujete u Češku

  • 0

"Ljute mašine" iz dečačkih snova koje jure po pistama i do 300 kilometara na sat, seku krivine i ostavljaju zujanje u ušima, nisu više dostupni samo profi vozačima Formule i ostalih reli trka.

Česi su se setili da naprave biznis iznajmljujući sportske automobile običnoj raji, a Srbi su se opasno navukli!

Vikend u Češkoj koji uključuje vožnju "ferarija", "aston martina", "korvete", "lambordžinija" ili "poršea", može da se uplati i iz Srbije, i to dosta povoljnije od realne cene, uz raznorazne popuste.

Kakvi bi bili srpski šmekeri da nisu isprobali i pohvalili se kakav je osećaj za volanom automobila od 400 konja.

- Pola sata u "lambordžiniju", pa da umrem ko čo'ek! - bio je jedan od komentara.

Ima i onih koji smatraju da je 200 evra za aranžman i oko 260 evra za pola sata u sportskom automobilu previše.

- To je fora, dok ti pokažu gde ti je kuplung i objasne da brzine idu u H... Prođe 25 minuta i onda obiđeš jedan krug sa instruktorom po pisti, odeš na pljeskavicu i pričaš posle da si vozio "ferari"...

Ipak, za one koji ne žale da zavuku ruku u džep i tresnu prosečnu srpsku platu za pola sata adrenalina, na češkom sajtu navedene su cene svakog modela. Tako "audi R8", "aston martin DB9 manzori", "korveta Z06", "ferari F430" i "ford mustang šelbi GT500"  koštaju 259 evra na pola sata. Po istoj ceni pola sata možete uživati za volanom "poršea 911 turbo" i "nisana GT-R". Za 100 evra više sedate u "ferari 458" ili "lambordžini galjardo".

Vožnja podrazumeva i prisustvo instruktora, a ukoliko nemate položeno za B kategoriju, što je i jedini uslov da provozate ove zveri, možete uživati na suvozačevom mestu.

Na sajtu se, pored sportskih automobila, nudi i smeštaj u hotelu s pogledom na pistu Pribram aerodroma po kojoj se vozi. Noćenje bez doručka košta 22 evra, s doručkom 26, dok je dvokrevetna soba sa jutarnjom zakuskom 64 evra.

Na to dodajte troškove prevoza do Češke prestonice i propratne troškove, pa testirajte koliki ste adrenalin manijak.

(A. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA