SVETSKA SENZACIJA: Pronašla izgubljene piramide preko Gugl Erta!

Da danas skoro svako može da se bavi amaterskom arheologijom dokazala je Anđela Mikolo, koja je otkrila izgubljene piramide u sred egipatske pustinje, dajući tako krila svima koji vole ovu nauku ali nemaju ni sredstva ni diplomu da se njome bave

  • 0

Da je Hauard Karter imao pristup satelitskim slikama, možda bi otkrio više od Tutankamonove grobnice. Na sreću, Gugl Ert znači da svako može da ispituje planetu u potrazi za izgubljenim blagom, uključujući i Anđelu Mikol, satelitskog arheološkog istraživača, koja tvrdi da je otkrila drevne piramide sakrivene u ravnici u Egiptu.

Mikol, koja živi u Severnoj Karolini, naišla je na dve znamenitosti koje su bile udaljene jedna od druge oko 145 km i koje imaju sva obeležja drevnih piramida. Prva je široka oko 42 metra sa ravnim vrhom, što navodi na to da je erozija uništila prethodno šiljati vrh. Na nju se nastavljaju tri humke, nalik repu.

Ovo obeležje se nalazi oko 3 kilometra istočno od drevnog grada Dimai, za koji se pretpostavlja da je osnovao Ptolomej II u trećem veku pre nove ere. Takođe, ova konstrukcija je napravljena od blata i kamena - baš kao i ruševine ovog grada.

Druga znamenitost se nalazi 20 km od grada Abu Sidum blizu reke Nil, gde se nalaze sve egipatske piramide. Ona ima četiri humke sa trouglastim vrhovima koje su, sudeći prema izgledu, veoma smišljeno postavljene. Dve humke su manje a dve su veće, širine 76 i 30 m.

Veoma je lako videti mnogo toga preko ovog popularnog Guglovog servisa, i ljudi to rade veoma često. Ali u ovom slučaju, egiptolog i ekspert za piramide, Nabil Selim, potvrdio je da ovo zaista mogu biti piramide. Do sada, čak ni jedan jedini procenat drevnog Egipta nije ispitan i otkopan.

Ovo nije jedinstven slučaj da je nečijim "virtualnim njuškanjem" otkriveno izgubljeno blago. Prošle godine, egiptolog i profesor Sara Parčak, objavila je da je uz pomoć infracrvenih satelitskih snimaka otkrila 17 piramida, 3100 drevnih naselja, i više od 1000 grobnica. To je jako mnogo novih mumija!

Nesumnjivo je da će ovo dati podstrek svima onima koji nemaju novca za ozbiljna istraživanja, ali bi mogli da ih vrše iz topline svoje sobe.

Iako je moguće da bi se Mikolino otkriće moglo pokazati kao potpuno netačno, kao pogrešno tumačenje informacija, priloženi detalji pokazuju da joj je pošlo za rukom da pravi važno otkriće. Ili, možda je pravilnije, pošlo za brauzerom.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA