POBEDA TELEGRAFA: MUP pokrenuo istragu o silovanju prostitutke od strane pripadnika policije!

"Vaš tekst nam je ukazao na moguće postojanje krivičnog dela trgovine ljudima, a mi smo pokrenuli istragu da ceo slučaj ispitamo i pružimo svu neophodnu zaštitu nesrećnoj ženi. Na tome smo vam veoma zahvalni", kaže Nenad Banović

  • 1

Načelnik Uprave granične policije Ministarstva unutrašnjih poslova Nenad Banović kaže da je Telegraf.rs svojim tekstom "Potresna ispovest prostitutke" pokrenuo opsežnu istragu u vezi sa borbom protiv trgovine ljudima i suzbijanja tog krivičnog dela!

Juče je, oko 18 sati, našu redakciju posetilo troje pripadnika policije, predstavivši se kao pripadnici Odseka za strance iz Sektora za trgovinu ljudima, raspitujući se za našu novinarku i njen tekst "POTRESNA ISPOVEST PROSTITUTKE: Interventna policija me je odvezla u šumu i silovala, gurali su mi flašu u vaginu!".

Kako su nam rekli, njihov cilj je da pronađu osobu koja je ispričala svoju potresnu životnu priču, da je zaštite i utvrde ima li elemenata krivičnog dela "trgovine ljudima" za koju je zaprećena kazna zatvora u trajanju od pet godina.

Pripadnici policije su istakli veliku pomoć Telegrafa u borbi protiv ovakvih dela i dodali da je ovaj tekst pokrenuo istragu u tom smeru.

Načelnik Uprave granične policije Nenad Banović potvrdio je za Telegraf da je ovaj tekst pokrenuo opsežnu istragu u okviru Odeljenja za strance, a u sektoru trgovine ljudima.

- Vaš tekst nam je ukazao na moguće postojanje krivičnog dela trgovine ljudima, a mi smo u skladu s našim ovlašćenjima pokrenuli istragu da ceo slučaj ispitamo i da pružimo svu neophodnu zaštitu nesrećnoj ženi. Na tome smo vam veoma zahvalni, jer mi smo partneri u suzbijanju trgovine ljudima - kaže Banović.

On ističe da je naš tekst pokrenuo opsežnu istragu, a prema nalogu koji je izdao general Stevana Bijelić iz Odseka za strance.

Da podsetimo, prostitutka Vera A. (42), koju je klijent teško prebio, naneo teške kontuzije glave udarcima o beton, šutirao je nogama po bubrezima, davio i pretio joj pištoljem, rekla je u da je odrasla u Domu za decu bez roditeljskog staranja i da je ceo život provela na ulici bez krova nad glavom, a da već 15 godina prodaje svoje usluge na ulici.

Najgore maltetiranje doživela je kada je grupa mladića, koja je nosila policijske značke, pokupila na ulici i odvezla do Surčina, gde su je vezali i redom silovali. Da li su to bili stvarni policajci nije sigurna, ali se dobro seća zlostavljanja od strane ekipe interventne policije.

- Interventna me je pokupila i odvela u šumu, tamo su me silovali, plašili su me da će naterati psa da me siluje i rastrgne, gurali su mi flaše u vaginu. A uhapsili su me samo zato što sam posedovala dva kondoma, kao da nisam žensko koje jednostavno nekad može poželeti seks – kaže Vera A.

Na pitanje da li se nekom žalila za zlostavljanje koje je pretrpela, Vera kaže da jedino možda da piše “upravi Vodovoda”, jer se svima drugim obraćala.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA