PRAVO NA TOPLES: Protest golih grudi ispred Bele kuće (FOTO)

Protest ispred Bele kuće planiran je za 26. avgust, a žene koje zahtevaju "slobodu kretanja u toplesu" golim grudima i transparentima poručiće "Tu smo i u toplesu smo, naviknite se na to"

  • 0

Nezadovoljne pravom da se "obuku kako žele" žene iz organizacije "GoToples" će ispred Bele kuće 26. avgusta protestovati golih grudi. Naime, kako je planirano, učesnice protesta neće reći svoje stavove već će ih pokazati. Golih grudi, kako muškarci tako i žene, nosiće parole sa natpisima "Tu smo i u toplesu smo, naviknite se na to".

Kako je rečeno iz organizacije, zahtevaće od Vlade da im omogući pravo da svuda i u svakom trenutku mogu da se šetaju u toplesu - od plaže do posla, tokom odlaska na jogu, svuda. Čak će tražiti od vlade da priznaju njihov praznik "Dan toplesa" koji se već godinama obeležava poslednje nedelje avgusta u gradovima širom Amerike.

Kako bi proslavili ovaj praznik, žene i muškarci dolaze na toples okupljanja koja se ističu kao pravo na slobodu.

- Mnogi ističu kako žene ne bi trebale da se kreću u toplesu, kažu da je to nepristojno - istakla je Nadin Gari, osnivač ovog pokreta i protesta. Isto tako u prošlosti žene nisu imale pravo glasa a sada se i to promenilo, pa zašto ne bi i ovo - rekla je Garijeva.

Organizacija na sajtu gotopless.org putem Interneta pokušava da sakupi 25.000 potpisa osoba koji će ih podržati 26.avgusta .

- Žene se osećaju moćnije kada su u toplesu, to je hemijska reakcija koja se stvara u mozgu, osećaj moći u trenutku - dodala je Garijeva.

Kako bi pokazali da podržavaju žene, mnogi muškarci izaći će na protest u biknijima i brushalterima.

- Ovime dokazujemo da i mi možemo dobrovoljno pokriti svoja tela iako ne moramo. Sloboda za ženske grudi - izjavio je jedan od pristalica ovog pokreta.

(I. D.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA