Milanović: Pupovac ne reketira Vladu

Hrvatski premijer Zoran Milanović odbacio je teze predsednika Ive Josipovića o predsedniku Srpskog narodnog veća Miloradu Pupovcu kao političaru koji "reketira sve Vlade"

  • 0

Hrvatski premijer Zoran Milanović odbacio je teze predsednika Ive Josipovića o predsedniku Srpskog narodnog veća Miloradu Pupovcu kao političaru koji "reketira sve Vlade".

Iako je naglasio da s predsednikom Josipovićem ima kvalitetan i prijateljski odnos, on je u intervjuu u sinoćnjem dnevniku "Nove TV" rekao da Pupovac ne reketira njegovu Vladu.

- Mi smo ih pozvali u vlast, pozvali smo ih da nam se pridruže u većini koju smo imali i bez njih. Ja sam ponudio da on (Pupovac) bude predsednik Odbora za spoljnju politiku. Dakle, da predstavlja Hrvatsku u inostranstvu, da brani hrvatski Ustav u inostranstvu, da ode na Kosovo kao hrvatski političar. Na Kosovo koje je Hrvatska priznala, a Srbija nije - rekao je Milanović.

On je istakao da je to učinio, iako se u nekim razdobljima svađao s predstavnicima SDSS, iako je Kukuriku koalicija imala saborsku većinu i bez predstavnika te stranke. Potom se u nekoliko rečenica vrlo pohvalno izrazio o političkoj biografiji Milorada Pupovca, kritikujući između redova predsednika vanparlamentarnog Srpskog demokratskog foruma Veljka Džakulu, kome je bliži predsednik Josipović.

- Milorad Pupovac i njegova stranka su ljudi koji su stalno pri vlasti. Milorad Pupovac je devedesetih bio u Hrvatskoj, u Zagrebu. Kada su neki drugi koji su sada abolirani, i ja ih tretiram kao normalne hrvatske građane, oružjem ustali protiv hrvatske države. Oni su sada isti kao vi i ja. Međutim, Pupovac je bio ovde i rizikovao da ga neko besan od Hrvata koji su prognani napadne tu u Zagrebu. Ostao je ovde sve vreme - kaže Milanović.

(I. M. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA