Pogledajte snimak napada urednika NIN-a na policiju (VIDEO)

Vladimir Piacun napao je policajce i udario jednog od njih kroz otvoren prozor automobila, tvrde u MUP. Kod njega su pronađena dva noža. Direktor policije dao nalog da Piacuna puste iz pritvora

  • 9

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je Tanjugu da je dao nalog da urednik NIN Vladimir Piacun, koji je priveden posle sukoba sa službenicima MUP u civilu, bude pušten iz policijskog pritvora.

Veljović je rekao da je potrebno utvrditi punu istinu o incidentu koji se dogodio u petak u Beogradu, a nalog je dao "radi podržavanja visokog nivoa saradnje između policije i predstavnika medija".

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova saopštili su danas da je tehnički direktor NIN Vladimir Piacun priveden nakon što je napao trojicu policajaca u civilu u UIici Žorža Klemansoa.

Zamenik načelnika Odeljenja policijske uprave za grad Beograd za kontrolu zakonitosti u radu Goran Milinković rekao je na konferenciji za novinare da se Piacun u petak, 23. avgusta, najpre posvađao sa policajcima u blizini kule "Nebojša", da bi ih zatim u Ulici Žorža Klemansoa i napao.

Pjacun je, vozeći motocikl, došao u sukob sa policajcima koji su se nalazili u sivoj "tojoti". Kako je istakao Milinković, pripadnici policije su intervenisali tek nakon što je Piacun nasrnuo na policijsko vozilo i kroz otvoren prozor udario jednog od službenika MUP.

- Piacun se dovezao do Ulice Žorža Klemansoa, sišao sa motora i sačekao da stigne vozilo sa policajcima. Zatim je počeo da ga šutira, da bi na kraju jednog policajca udario kroz otvoren prozor - precizirao je Milinković.

On je objasnio da su policajci, od kojih se jedan legitimisao i izvadio službeno oružje, potom izašli iz svog vozila, a zatim Piacuna, koji je počeo da beži, sustigli i savladali upotrebom zahvata "ključ na lakat".

On je novinarima rekao i da su u Piacunovoj torbici pronađena dva noža sa sečivom dužine pet, odnosno osam centimetara.

Pogledajte video sa mesta događaja na kojem se tačno vidi šta se dogodilo:

(I. M. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milan

    25. avgust 2012 | 21:20

    Dobio je sta je trazio!!! Steta sto nije ceo vikend proveo u pritvoru.

  • mc

    25. avgust 2012 | 19:39

    E sad treba novinara po hitnom postupku u zatvor, ako je ovo istina. Da nisu bili policajci u civilu nego obicni gradjani, bahatost novinarcica bi prosla neprimetno!!!

  • milan

    26. avgust 2012 | 00:37

    sto posto su panduri u pravu zamisli sta je uradio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA