PET ŽRTAVA VIRUSA: Još dve osobe preminule, nema novih pacijenata sa simptomima

Pacijenti su bili smešteni u infektivnoj klinici zbog upale mozga i bili su u komi. Zvanično je prijavljeno 35 obolelih, ali se pretpostavlja da ih ima više od 60, kod sedmoro potvrđeno prisustvo virusa

  • 0

Još dva pacijenta umrla su u Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Srbije od upale mozga, najverovatnije uzrokovane groznicom Zapadnog Nila.

 

Ukoliko se potvrdi da je i kod njih smrt nastupila zbog ovog virusa, zvanično ćemo imati pet žrtava bolesti koju prenose komarci.

 

Ove osobe umrle su tokom vikenda u infektivnoj klinici. Bili su smešteni u intenzivnoj nezi zbog upale mozga i bili su u komi.

 

Analize u Institutu za virusologiju i imunologiju "Torlak" ovim povodom još nisu okončane.

 

S druge strane, za vreme vikenda nijedna osoba nije primljena na bolničko lečenje u infektivnu kliniku KCS sa simptomima ove groznice.

 

Od virusa Zapadnog Nila u Srbiji su do vikenda preminule tri osobe i sve su bile starije životne dobi i hronični bolesnici.

 

Zvanično je prijavljeno 35 obolelih, ali se pretpostavlja da ih ima više od 60.  Nezvanično, u infektivnoj klinici trenutno leži 17 pacijenata, od kojih je kod sedmoro potvrđeno prisustvo virusa. Svi su stariji od 50 godina i većina se nalazi u komi.

 

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA