NEPRISTOJNA PONUDA: Nevin odležao iza rešetaka, država mu nudi 1.000 dinara odštete!

Zemljoradnik Ljubiša Lazović, koji je proveo 222 dana u pritvoru zbog optužbi da je narko-diler, odbio je da primi odštetu države od jedne "crvene" za noć iza rešetaka. On nudi po 2.000 dinara ljudima iz Ministarstva pravde da provedu dan u pritvoru

  • 2

ODLEŽAO 222 DANA U PRITVORU BEZ DOKAZA! Poljoprivrednik Ljubiša Lazović (39) iz Koštunića, koji je zbog nedostatka dokaza oslobođen optužbi za prodaju heroina, dobio je od Ministarstva pravde nepristojnu ponudu da ga za ležanje iza rešetaka na pravdi boga obeštete sa 1.000 dinara, tj. sa jednom "crvenom" po danu!

Nakon što se ispostavilo da Lazović nema veze sa trgovinom narkoticima, njegov branilac, advokat Andrija Marković, podneo je zahtev Ministarstvu pravde Srbije i tražio da njegovom branjeniku isplate odštetu jer je neosnovano bio u pritvoru sedam i po meseci. Kada su Lazovića nazvali i sopštili da mu nude 1.000 dinara odštete po jednom danu pritvora, on je revoltirano uzvratio da će službenicima Ministarstva platiti 2.000 dinara da idu u pritvor i vide kako je tamo! Lazović je uhapšen igrom slučaja u aprilu 2010. godine na Novom Beogradu, navodno zbog prodaje heroina. Posle suđenje pred Višim sudom u Beogradu oslobođen je optužbi zbog nedostatka dokaza. Utvrđeno je da je u trenutku hapšenja privremeno boravio u Beogradu i da je samo koristio stan u kome je pronađeno oko 500 grama heroina. Apelacioni sud je posle žalbe tužioca potvrdio oslobađajuću presudu, zbog čega je posle 222 dana provedena u pritvoru pušten na slobodu. Lazović priznaje da mu je pritvor teško pao i da je po izlasku na slobodu morao da se javlja psihijatru za pomoć!- U zatvoru je bilo jezivo! Delio sam ćeliju sa narkomanima i ubicama. Kada ste prvi put u životu nađete oči u oči sa ljudima koji su celog života na drugoj strani zakona, nije prijatno! Bilo je dana kada nisam mogao ništa da jedem niti da spavam. Kada sam došao kući, ljudi su počeli da me izbegavaju i ogovaraju. Bežali su od mene kao đavo od krsta! Najteži udarac je bio kada me je devojka napustila! Bio sam primoran da odem kod psihijatra i tražim pomoć - priča Lazović.On navodi da je pre preživljenog pakla živeo povučeno u porodičnoj kući u Koštunićima.

- Živim sa roditeljima, bratom i njegovom porodicom. Bavim se poljoprivredom i nikada nisam trgovao drogom. Nadrljao sam samo zbog toga što sam se našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme! Posle svega što mi se desilo nisam raspoložen za druženje i izlaske. Ne idem nigde iz sela, pomažem roditeljima i neprekidno radim da ne bih razmišljao o zatvoru. Pitam se kako neko može da se poigrava ljudskim sudbinama i prolazi nekažnjeno - ogorčeno kaže Lazović.

Njegov branilac, advokat Andrija Marković, kaže da će država morati da plati ovu glupost koju je napravila.

- Ponuda države da Lazoviću plati 1.000 dinara za svaki dan proveden u pritvoru je sramotna! Evo mi nudimo ljudima iz Ministarstva pravde p0 2.000 dinara da budu bar jedan dan u zatvoru i vide kako je tamo. Posle neadekvatne oštete koja je ponuđena, podneli smo tužbu protiv države Srbije i tražili 10.000 dinara za svaki dan neosnovanog pritvora - kaže Andrija Marković, i dodaje da neće odustati od tužbe dok se ne izbori za pravičnu naknadu.

(A. T. )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    17. septembar 2012 | 06:17

    Tuzno,stvarno tuzno..i voja seselj vec 10 godina nevin sedi iza resetaka..sta ces,to je danasnja demokratija...

  • Philip Stark

    29. septembar 2012 | 01:38

    Sine je*o te on. Posveti se sebi i svojoj deci, ako ih nemaš, pravi. Zameni matorog govnarskog psihologa svojim problemima. Ili, pak, idi i popuši mu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA