Jevrosimović: Komtrejdova investicija u Sloveniji opravdala očekivanja! (FOTO)

- Uprkos ekonomskoj krizi uspeli smo da izgradimo jedan od najvećih i najmodernijih softverskih centara u ovom delu Evrope - poručio je predsednik Komtrejd grupe prilikom otvaranja novog, modernog i energetski efikasnog doma kompanije u Ljubljani

  • 0

Poslovni centar Feniks u Ljubljani postao je novi reprezentativni, moderan i energetski efikasan dom kompanije Komtrejd u kojoj oko 500 IT stručnjaka radi u više razvojnih centara.

 

Uspeli smo da izgradimo jedan od najvećih i najmodernijih softverskih centara u ovom delu Evrope i, uprkos najvećoj ekonomskoj krizi koja je pogodila planetu, mogu da kažem da je naša investicija u Sloveniji opravdala očekivanja - rekao je predsednik Komtrejd grupe Veselin Jevrosimović.

 

On je napomenuo da je izgrađen najveći "cloud" koji ima više od hiljadu virtuelnih servera.

 

- Malo ko zna da smo specijalizovani za izradu komplikovanih i složenih softverskih rešenja. Od lokalne postali smo regionalna, a danas smo svetska kompanija za čija rešenja su počeli da se interesuju i veliki giganti koji su nam u poslednje tri godine postali i poslovni partneri, kao što su: IBM, HP, Bali, Itron, Simobil, Telekom Austrija i mnogi drugi - rekao je predsednik Komtrejd grupe.

 

 

Na prijemu povodom useljenja u nove prostorije okupili su se predstavnici diplomatskog, ekonomskog, političkog i javnog života. Prisutni su, između ostalih, bili ambasadori Venecuele i Švedske, ataše Austrije, kao i ambasador Srbije u Sloveniji Aleksandar Radovanović.

 

- S obzirom da je Slovenija u Srbiji dosta prisutnija nego Srbija u Sloveniji, svaka investicija je dobrodošla. Za mene kao ambasadora, Komtrejdova investicija predstavlja ponos Srbije u Sloveniji - kazao je Radovanović.

 

S druge strane, Jevrosimović je istakao i važnost Slovenije u razvoju strategije kompanije.

 

- Slovenija je oduvek imala ključnu ulogu Komtrejd grupacije u razvoju IT rešenja. Nastavljamo naše prisustvo širom regiona kao značajan poslodavac – kazao je Jevrosimović.

 

Inače, svoje baze ova kompanija ima u Srbiji, Sloveniji i BiH gde je pre nekoliko dana otvorila svoju već prepoznatljivu "Fabriku znanja", a prodajne centre Komtrejd ima u SAD, Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Irskoj, Švajcarskoj i Austriji.

 

 

(Telegraf.rs /foto: Nenad Pavlović)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA