BEOGRADSKA PREMIJERA: "Fijat" predstavio model "500L" (FOTO) (VIDEO)

Premijer Dačić je poželeo "srsko-italijanskom Fijatu" svetsku slavu, uspeh i dobru prodaju, a automobilskoj industriji u Srbiji bolje dane i ministru Mlađanu Dinkiću da može uskoro da kaže da je ovaj srpsko- italijanski ''Fijat'' naš najveći izvozni posao

  • 1

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras, na predstavljaju novog "Fijatovog" modela auta "500L", da je to veliki uspeh za Srbiju i pokazatelj da su u našoj zemlji moguće velike investicije, čak i u takvoj oblasti kao što je auto-industrija.

Dačić je rekao da bi pre nekoliko godina izazvalo nevericu da je neko izjavio da će se u Srbiji proizvoditi i prodavati na svetskom tržistu automobil čija pojava predstavlja vest u svetu auto-industrije.

- Danas smo svedoci da je i to moguće i to je sigurno za nas podsticaj da i dalje težimo pojednako visokim ciljevima i u drugim industrijskim granama - rekao je Dačić u ambasadi Italije.

On je naglasio da je za ovakvo ostvarenje strateških ciljeva potreban i dobar partner i izrazio zadovoljstvo što je to upravo "Fijat", od čijeg glabalnog iskustva Srbija može da ima koristi.

- Ova investicija doprineće razvoju čitave Srbije, Kragujevca i drugih mesta iz kojih dolaže kooperanti. Tome će doprineti i razvoj infrastrukture i energetskih kapaciteta koji su bili potrebni za jedan ovakav tehnološki proces - rekao je Dačić.

- Voleo bih da mogu da obećam u naredne četiri godine rada ove vlade da ću imati još ovakvih primera kao što je uspešna saradnja sa ''Fijatom''. Znam samo da nam je to potrebno i da ćemo mi učiniti sve da ima još ovakvih poduhvata, projekata i investicija, jer su one pokretači opšteg razvoja - naglasio je Dačić.

Premijer Dačić je poželeo "srsko-italijanskom Fijatu" svetsku slavu, uspeh i dobru prodaju, a automobilskoj industriji u Srbiji bolje dane i ministru Mlađanu Dinkiću da može uskoro da kaže "da je ovaj srpsko- italijanski ''Fijat'' naš najveći izvozni posao".

- Sada će nam to biti mnogo lakše, jer nam je privreda propala - zaključio je srpski premijer.

(Telegraf.rs / Izvor, foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    19. septembar 2012 | 14:56

    Odlicno sto je stigo Fiat500L e sada politicari da naruce ta vozila za njihov vozni park a ne audi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA