GUGL CENZURA: Zabranjen pristup klipovima filma "Nevinost muslimana"

Pokušaj da se pristupi klipovima niskobudžetnog filma "Nevinosti muslimana" na sajtu s video-sadržajem u vlasništvu Gugla onemogućen je uz poruku - "ovaj sadržaj nije dostupan u vašoj zemlji zbog zahteva vlade za uklanjanje"

  • 0

Kompanija "Gugl" danas je zabranila korisnicima Jutjuba u Singapuru pristup delovima antiislamskog filma "Nevinost muslimana", koji je izazvao nasilne proteste širom muslimanskog sveta.

Pokušaj da se pristupi klipovima niskobudžetnog filma "Nevinosti muslimana" na sajtu s video-sadržajem u vlasništvu Gugla onemogućen je uz poruku - "ovaj sadržaj nije dostupan u vašoj zemlji zbog zahteva vlade za uklanjanje", prenela je agencija AFP.

Singapursko ministarstvo unutrašnjih poslova juče je navelo da su "bezbednosni problemi" razlog zahteva upućenog kompaniji "Gugl".

"Film ''Nevinost muslimana'' je izazvao nasilne proteste i nemire koji su doveli do smrti i povreda u mnogim delovima sveta, uključujući i nekoliko zemalja u našem regionu", navodi se u pisanom saopštenju ministarstva ovog grada-države u jugoistočnoj Aziji.

Singapur ima pretežno kinesku populaciju, a među manjinama su Malajci, koji su uglavnom muslimani i čine 13,4 odsto od ukupno pet miliona stanovnika.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA