NIK VUJIČIĆ U SRBIJI: Put je bio naporan, ne osećam noge!

Odmah po sletanju na beogradski aerodrom, najpoznatiji svetski motivacioni govornik poreklom iz Srbije našalio se u svom stilu

  • 3

Nik Vujičić, svetski poznati motivacioni govornik srpskog porekla, koji je rođen bez udova, doputovao je u Beograd, gde će prvi put održati svoju besedu u humanitarne svrhe. Ekipa Telegrafa ga je sačekala na aerodromu "Nikola Tesla".

- Zdravo, kako ste? - prve su reči kojima je nasmejani Vujičić pozdravio prisutne, da bi se odmah nadovezao:

- Ljudi, drago mi je što sam ovde, srećan sam što sam napokon u zemlji mojih predaka! - da bi na pitanje o tome kako je putovao i da li mu je let bio naporan, Nik odgovorio u svom šeretskom stilu:

- Da, strašno, toliko je bio naporan da ne osećam noge!

Nakon što se pozdravio sa ljudima koji su ga dočekali, Vujičić je otišao da se sretne sa teniskim šampioniom Novakom Đokovićem (o tom susretu čitajte uskoro na Telegrafu)

Inače, pre dva dana u Beograd su stigli i Nikovi roditelji Duška i Borislav, kojima je ovo prvi put da borave u našoj zemlji od 1964. godine, kada su je i napustili.

Kada se Nik rodio, mislili smo da mu život neće pružiti mnogo i da će uvek zavisiti od drugih, ali nije tako. Naš najveći strah je nestao, a on je postao nezaustavljiv. On radi stvari koje mi ni sami ne bi mogli ni da zamislimo, a osnovao je i porodicu i čekamo naše prvo unuče – izjavio je po dolasku u Beograd Borislav Vujičić, koji je s ćerkom posetio Srbiju, a ovo mu je drugi put, otkako je 1969. napustio zemlju.

Dvočasovno predavanje Nika Vujičića pod naslovom „Život bez ograničenja” na programu je sutra od 19 sati u velikoj dvorani Centra "Sava", tom prilikom nastupiće horovi „Lifesong” i „Kolegium Musicum”, kao i hor "ISON" u kome pevaju deca sa posebnim potrebama.

Cena karte je 500 dinara, a mogu se kupiti na biletarnici  Centra "Sava" i knjižarama "Vulkan" u celoj Srbiji. Sav prihod od prodatih karata biće namenjen licima sa hendikepom.

Kako ističu organizatori ovog događaja, vizija, upornost i vera u boga su, prema Nikovom uverenju i ličnom iskustvu, ključni da se ostvari uspešan život i ispune snovi, čak i kada postoje velika ograničenja i životni izazovi. Nik Vujičić držao je govore u 43 zemlje i razgovarao sa više od 4.500. 000 ljudi, a gledanost njegovih predavanja na internetu meri se desetinama miliona poseta. Autor je i knjige „Živeti slobodno”, a uspeo je i da snimi kratkometražni film „Butterfly circus” za koji je i dobio nagradu za najboljeg glumca.

(Biljana Tasić / Foto: Marko Todorović)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA