GEJ PAMFLET NA INTERNETU: Homofobi tuku žene i decu, glasaju za DSS i SRS!

Na sajtu "Kvirija" centra pozivaju se gej aktivisti da lažno optuže poznate "gejomrsce" da su rasisti i da mrze Jevreje. Boban Stojanović, iz ovog udruženja, tvrdi da je u pitanju podmetačina

  • 0

"Optužite one koji mrze gejeve da su rasisti, da mrze Jevreje, da vrše nasilje nad ženom i decom, recite da su alkoholičari!"

Ova "genijalna" strategija pojavila se na zvaničnom sajtu gej organizacije "Kvirija", uoči predstojeće Parade ponosa zakazane za 6. oktobar. Kako tvrdi Boban Stojanović, predsednik ovog udruženja, reč je o takozvanom hakovanju sajta ili po srpski rečeno - podmetačini.

- To se stručno zove embedovanje - neko vam ukrade link i njim raspolaže. Nije ovo prvi put. Isto se desilo i 2010, kada je nekoliko dana pre parade "objavljeno" da stižu neki gej Albanci, i nekakve stvari protiv Aleksandra Vučića. Tada smo davali izjave u policiji - podseća Stojanović, koji osobe koje mu hakerišu sajt ne vidi kao ozbiljne.

- Tekst je potpuno nepismen. To se vidi na prvi pogled i zato ne bih rekao da postoji ozbiljna namera - zaključuje ovaj gej aktivista, koji je iznad spornog teksta ostavio objašnjenje da je reč o hakerskom napadu, zbog čega je sporni tekst precrtan.

A šta piše u pomenutom tekstu?

"GLBT aktivisti u Srbiji moraju da deluju na lokalu i da u svojoj ulici i u svom komšiluku utiču na diskreditovanje homofoba. To se postiže direktnim diskreditovanjem svakog poznatog homofoba iz vašeg kraja širenjem loših glasina o tom pojedincu. Cilj je da se homofobija u društvu poistoveti sa nasilništvom, primitivizmom, rasizmom, antisemitizmom, i slično. Ukoliko znate nekoga ko je homofob, religijski fundamentalista ili homofobni sveštenik, član desničarske organizacije, ili član jedne od nacionalističkih političkih partija kao što su Dveri, SRS, i DSS, širite glasine o njima – optužite ih za nasilje nad ženom i decom, za alkoholizam, za rasizam i mržnju prema Jevrejima i nacionalnim manjinama. Ne morate to činiti direktno, ali kroz glasine (“priča se po naselju”) možete ostvariti cilj relativno brzo i efektivno. Ne oklevajte zbog neosnovanog osećaja grižnje savesti prema tim ljudima – u većini slučaja vaše optužbe neće biti daleko od istine, a kada su u pitanju prava GLBT populacije cilj uvek opravdava sredstvo", kažu anonimni autori, pa nastavljaju:

"Ova strategija možda zvuči esktremno, ali ona je već oprobana na Zapadu i njen efekat je veliki. Kada se homofobija i protivljenje održavanju Parade ponosa poistoveti sa agresijom, mržnjom i primitivizmom, većina će polako početi da se srami sopstvene homofobije i da menja svoje mišljenje. Čak i oni koji ne promene mišljenje neće smeti svoj stav da iznesu u javnost iz straha da će ih neko optužiti za rasizam, primitivizam, itd. I mediji će prepoznati novu realnost i prestati da objavljuju sve što ne ide u korist promocije GLBT prava – nijedan medij ne želi da se dovede u vezu sa rasizmom i primitivizmom", zaključuje se na kraju.

(A. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA