TEHERAN UPOZORAVA: Napad na Iran pokrenuće Treći svetski rat!

Teheran je saopštio da će svaki napad Izraela na tu zemlju tumačiti kao izveden uz blagoslov SAD, te će odgovoriti istom merom na američke baze u Bahreinu, Kataru i Avganistanu. Kompanija "Simens" negira optužbe Irana da je postavila eksplozivne naprave u nuklearnu opremu

  • 1

Iran bi mogao izvesti preventivni napad ako se Izrael bude pripremao za napad na tu zemlju, upozorio je danas komandant elitne iranske vojske "Čuvari revolucije".

- Ako dođe do vojnog sukoba između Izraela i Irana, više ništa neće biti predvidivo i to će prerasti u Treći svetski rat - izjavio je brigadni general Amir Ali Hadžizadeh za iransku TV mrežu na arapskom Al-Alam.

On je dodao da će Iran smatrati da je svaki eventualni napad Izraela izveden uz blagoslov SAD.

- I zato, bez obzira na to da li će cionistički režim da napadne sa ili bez znanja SAD, mi ćemo definitivno odgovoriti napadom na američke baze u Bahreinu, Kataru i Avganistanu - kazao je Hadžizadeh.

Takođe, iranski parlamentarac uzburkao je ovog vikenda javnost u toj zemlji pod sankcijama UN, ali i u svetu, tvrdnjom da je kompanija "Simens" postavila eksplozivne naprave u nuklearnu opremu namenjenu Iranu.

Nemačka kompanija danas je to negirala, poručujući da uopšte "nema poslovnih veza sa iranskim nuklearnim programom", ali Bi-Bi-Si  primećuje da je to već drugi put da "Simes" negira optužbe vezane za Iran, što "produbljuje misteriju".

Aladin Borudzerdi, šef Parlamentarnog komiteta za bezbednost, tvrdi da je oprema nameštena da eksplodira kad počne da radi kako bi uništila sve iranske nuklearne sisteme, a, kako navodi, "postavljena je u "Simensovoj" fabrici".

- Ali, mudrost naših stručnjaka osujetila je neprijateljsku zaveru - rekao je on.

Iran je pod sankcijama UN i parlamentarac nije precizirao odakle je oprema došla.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto: Profimedia)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    23. septembar 2012 | 20:17

    Dobro nas i trpi ova zemlja.Nama ne treba smak sveta,sami cemo da se poubijamo.Umesto da se zabrani oruzje i da bude kao ranije ono svakim danom sve vise i vise bombi i naoruzanja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA