MADE IN USA: Američke bombe ubiju jednog teroristu na 49 nedužnih civila! (VIDEO)

U proteklih osam godina bilo oko 345 američkih napada na Pakistan blizu granice sa Avganistanom, sve u sklopu "rata protiv terora": mračne brojke koje tek sada isplivavaju pokazuju da je broj stradalih terorista na nivou statističke greške dok je broj običnih ljudi enorman

  • 0

U proseku, samo je jedna od 50 žrtava američkih napada na Pakistan terorista - ostalo su sve nedužni civili. Američka vojska nad njima vrši teror 24 časa dnevno, sve u okviru "rata protiv terora".

 

Najviše su krive bespilotne letelice koje prvo ispaljuju jedan projektil, a zatim i drugi onda kada spasioci pokušavaju da izvuku žrtve iz ruševina. Kako navodi jedna agencija za spasavanje, oni iz tog razloga čekaju šest sati pre nego što izađu na teren u potragu za preživelima.

 

Sve to jako utiče na stanovništvo koje živi u konstantnom strahu i pod stresom koji utiče na zdravlje. Roditelji čak ne vode decu u školu zbog straha od smrtonosnih projektila. A sve to ne čudi, s obzirom da je u proteklih osam godina bilo oko 345 napada na Pakistan blizu granice sa Avganistanom.

 

Vašington tvrdi da su ovi napadi veoma bitni za suzbijanje broja militanata koji prete SAD, a koji koriste taj deo Pakistana blizu granice sa Avganistanom kao skrovište. Takođe navodi da su napadi bitni za očuvanje mira američkog stanovništva.

 

Broj napada je smanjen od kada je Nato 2011. godine ubio 24 pakistanska vojnika, što je znatno pogoršalo odnose ove dve zemlje. Pakistan zahteva da se projektilski napadi obustave, ili bar usmere na strateške ciljeve, dok SAD to odbija.

 

 

Aktivisti se ipak nadaju da će istraživanje koje sprovodi Univerzitet u Njujorku u saradnji sa Stenfordom izneti na videlo gnusne zločine i uticati na svest američkog stanovništva.

 

- Niko u SAD ne želi da sluša pakistanske advokate kako govore da su napadi pogrešni, ali će zato možda poslušati američke akademike - izjavio je jedan aktivista.

 

Nedavno su otkrivena dva projektila ispaljena iz američkog špijunskog aviona koji su završili u vojnoj bazi na severozapadu Pakistana.

 

Takođe je pogođeno selo Davar Musaki i veruje se da među mrtvima ima i stranih vojnika, ali još uvek nije utvrđeno iz kojih su zemalja. To je drugi napad za tri dana. Prvi se odigrao takođe u toj oblasti, kada su projektili pogodili vozilo i ubili četiri vojnika.

 

(M. Bajić)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA