BLAM U EMISIJI: Premijer Kameron ne poznaje britansku istoriju! (VIDEO)

Kameron nije znao kako se na engleski prevodi Magna Karta (Velika povelja), kao ni ime kompozitora ''''Rule Britannia'''' (Tomas Arne). Takođe, Kamerona je propratio smeh publike kada je opisivao britansku istorijsku vezu sa SAD

  • 0

Britanski premijer Dejvid Kameron, svojim odgovorima u kvizu koji se odnosio na britansku istoriju, nije oduševio gledaoce ''''Kasnog šoua'''' (Late Show), koji vodi Dejvid Leterman.

Kameron nije znao kako se na engleski prevodi Magna Karta (Velika povelja), kao ni ime kompozitora ''''Rule Britannia'''' (Tomas Arne).

Kamerona su kritičari osudili da je tokom gostovanja u emisiji bio uštogljen i ne naročito zabavan, ali da se ne vidi da se toga stidi. Pored Kamerona Letermanovi gosti su bili i glumac Džoni Li Miler i članovi benda ''''Mumford & Sons''''.

Premijer je znao kada je izdata Velika povelja (1215) i opisao je svoju ulogu u razvoju demokratije.

Kamerona je propratio smeh publike kada je opisivao britansku istorijsku vezu sa SAD.

Međutim, propusti u njegovom znanju dali su materijala Kameronovim političkim protivnicima da mu se ismevaju, prenosi AP.

- Drago mi je da vidim duhovitog i pametnog Britanca kako dobro promoviše svoju zemlju kod Letermana sinoć - napisao je na društvenoj mreži bivši zamenik britanskog premijera Džon Preskot. ''''Svaka čast Džoniju Li Mileru!''''

Pogledajte njegov blam u emisiji:

(I. D. / Tanjug )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA