HEROJ OTPORA: Vlasnik madridskog restorana branio demonstrante od policije! (FOTO) (VIDEO)

Alberto Kasiljas je u svom lokalu "Bar Prado" pružio utočište brojnim demonstrantima, koji su bežali pred naletima policije i lično čuvao stražu na ulazu u restoran

  • 0

Vlasnik jednog restorana u Madridu postao je pravi nacionalni junak, dostojan heroja otpora španskom diktatoru generalu Franku, zbog načina na koji se poneo tokom nasilnih demonstracija održanih juče u španskoj prestonici.

Kako prenose španski mediji, Alberto Kasiljas poseduje restoran u centru Madrida, poprištu jučerašnjih uličnih dešavanja, kada se masa nezadovoljnih građana zbog drakonskih vladinih mera štednje, sukobila sa snagama reda.

Tokom nereda, u kojima je povređeno više od 60 ljudi, Kasiljas je u svom lokalu "Bar Prado" pružio utočište brojnim demonstrantima, koji su bežali pred naletima policije. Lično je potom čuvao stražu na ulazu restorana, kako bi onemogućio policajcima da uđu.

Najčudnije je to što Kasiljas ne gaji nikakve simpatije prema levičarskim pokretima i ne podržava zahteve za smenu vlade premijera Marijana Rahoja za čiju je desničarsku Narodnjačku stranku (PP) glasao na prethodnim izborima.

Svoju solidarnost sa demonstrantima vlasnik "Prada" je za list "Pais" jednostavno objasnio: "Glasam za PP, ali je juče policija otišla previše daleko".

Premotajte video na 04:15 kako biste videli novog Don Kihota na delu:

(D. Z. / Tanjug / Foto: Lamula.pe)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA