U ZATVOR ZBOG "NEVINOSTI": Uhapšen autor antiislamskog filma koji je izazvao masovne nemire! (VIDEO)

Nakula Basli Nakula, za koga se veruje da je producent filma "Nevinost muslimana", koji je izazvao talas protesta, osuđen je 2010. godine na 21 mesec zatvora zbog bankarskih pronevera, a uhapšen je juče zato što je prekršio uslovnu slobodu

  • 0

Nakula Basli Nakula, za koga se veruje da je producent filma "Nevinost muslimana", koji je izazvao talas protesta u islamskim zemljama, uhapšen je u Los Anđelesu.

- Mogu da potvrdim da je u pritvoru i da će uskoro biti izveden pred sud u Los Anđelesu - rekao je agenciji Frans pres Tom Mrozek iz kancelarije američkog tužioca.

On je uhapšen u svom stanu u južnom delu Los Anđelesa, javljaju mediji.

Nakula Basli Nakula, čiji je pseudonim Sem Basil, osuđen je 2010. godine na 21 mesec zatvora zbog bankarskih pronevera, a uhapšen je juče zato što je prekršio uslovnu slobodu.

Prema optužnici iz 2009. godine, Nakula Basli Nakula je zajedno sa još nekoliko osoba koristio identitet klijenata banke "Vels Fargo" i pribavio korist od 860 dolara.

Film "Nevinost muslimana", u kojem se izvrgava ruglu prorok Muhamed, izazvao je masovne proteste u muslimanskom svetu, u kojima je poginulo 50 ljudi.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA