Sanader: Nedužan sam, Jadranka Kosor je naredila moje hapšenje!

- Glavni državni tužilac Hrvatske dobio je politički nalog da me skloni. Nije istina da se vraćam u politiku niti da ću opet voditi Vladu - rekao je bivši hrvatski premijer gostujući na HTV

  • 1

Jadranka Kosor naredila je glavnom hrvatskom državnom tužiocu Mladenu Bajiću da me zatvori - rekao je bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader gostujući na HTV u emisiji "Nedeljom u 2" Aleksandra Stankovića.

On navodi da je "Bajić dobio politički nalog i on sada mora ići do kraja, vršiti pritisak na svedoke".

- Moji problemi počinju onda kada je Kosor održala sastanak s Bajićem. On je čovek koji je pokrenuo ovo i koji u poslednje dve godine pokušava da stvori utisak "Ivo Sanader je kriv". Možda zato što mi je poklonio dve slike i dolazio kod mene kući, pa me sada valjda zbog toga progoni - rekao je on.

On se izvinio hrvatskoj javnosti što je izabrao Kosor za premijerku i ponovio da je nedužan.

- Tvrdim da sam nedužan i ako to dokažem, vidim sebe u poslu savetovanja, nije istina da se vraćam u politiku niti da ću opet voditi Vladu - rekao je on.

Inače, u uvodu emisije Stanković je Sanaderu kazao da na prste ruke može nabrojati ljude koji su bili za njegovo gostovanje u emisiji, ako izuzme uredništvo HTV.

- Mene zanima ko se to boji mog medijskog nastupa - odgovorio je Sanader.

On je dodao da je danas koncentrisan na postupke koji se vode protiv njega.

- Nažalost, čak i kod kuće pokušavam da to ne bude u fokusu mog privatnog života. Pokušavam poslovno odvojiti od privatnog života, ali to je nemoguće. U poslednje dve godine samo o tome pričamo - rekao je Sanader.

Bivši premijer kaže da je boravak u zatvoru u Austriji protekao u redu.

- Ali u Zagrebu su me stavil u sobu s čučavcem, a imao sam povređenu nogu. To nije bilo OK, postojao je nalog ministarstva pravosuđa da me slome kako god znaju. Ja sam godinu dana izdržao nedužan u zatvoru i nisu me slomili i neće me slomiti - kaže Sanader.

Na pitanje od čega živi, Sanader je kazao da živi od plate supruge i penzije koju prima kao narodni poslanik.

- To je ukupno oko 20 hiljada kuna. Meni je zamrznuta sva imovina – rekao je Sanader.

(N. S. / Jutarnji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA