STROBERI DRVO: Bor dobio javni solarni punjač mobilnih telefona (FOTO)

"Na ovom mestu će svi građani koji imaju potrebe koristiti čistu energiju za napajanje mobilnih telefona. Obnovljivi izvori energije su budućnost čovečanstva i ovo je prvi korak ka širem korišćenju ovog vida energije u opštini Bor", kaže član Opštinskog veća opštine Bor Nihad Mislimoski

  • 0

Kompanije Telekom Srbija i "Stroberi enerdži" (Strawberry Energy) poklonili su Boru javni solarni punjač za mobilne uređaje pod nazivom "Stroberi drvo", koji je danas svečano pušten u rad, a u neposrednoj blizini simbolično su posađena i tri prava stabla bora.

Pored punjenja baterija prenosivih uređaja sunčevom energijom, pet metara visok, solarni punjač, omogućiće građanima Bora i besplatno surfovanje internetom modernizovanom mt:s mrežom, koja je dostupna u neposrednoj blizini punjača, navedeno je u saopštenju "Telekoma Srbija".

Postavljanjem četvtog u Srbiji "Stroberi drveta", kompanija Telekom Srbija u saradnji sa "Stroberi enerdži" timom nastavlja sa strateškim opredeljenjem da podržava preduzetništvo mladih.

Osnivač i direktor kompanije "Stroberi enerdži" Miloš Milisavljević rekao je da Bor i ta kompanija imaju veliku sličnost, jer taj grad ponosno nosi naziv jednog zimzelenog drveta, dok kompanijia, već u "svom nazivu nosi simboliku ekologije i zelenih tehnologija".

- Stroberi drvo će građanima Bora omogućiti da besplatno dopune baterije prenosivih uređaja energijom Sunca i to onda kada su daleko od svojih domova, a baterije telefona su im prazne - naglasio je Aleksandar Branković, koordinator za tehniku IJ Zaječar-Bor, u kompaniji "Telekom Srbija".

Član Opštinskog veća opštine Bor Nihad Mislimoski zahvalio je "Telekomu Srbija" što je izabrao baš Bor za postavljanje solarnog punjača, i na taj način omogućio da se u vreme kompjuterizacije i bežičnog prenosa signala, omogući korišćenje mobilnih telefona i u prilikama kada korisnici na ulici ostanu bez napajanja.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA