HAOS: Incident u fabrici "Milke" - izlile se opasne hemikalije!

"Potvrđujemo da se u fabrici Kraft Foods u Falingbostelu desio incident, prilikom kog su se dva jedinjenja kiseline i natrijum-hidroksida slučajno pomešala", navodi se u saopštenju Kraft Foods-a

  • 0

U "Kraftovoj" fabrici u blizini Hanovera proglašena uzbuna i evakuisano 1.800 ljudi zbog hemijske opasnosti, ali se nakon nekoliko sati situacija stabilizuje.

Krizu u fabrici u kojoj se pravi "Milka" čokolada i dramu u kojoj je pretila i eksplozija izazvalo je izlivanje kiseline u kontejner s rastvorom sode bikarbone.

Zaposleni su tokom noći slučajno sipali kiselinu u pogrešan rezvoar, što je dovelo do hemijske reakcije prilikom koje se širio otrovni oblak dima, a rezervoar se opasno zagrevao.

"Potvrđujemo da se u fabrici Kraft Foods u Falingbostelu desio incident, prilikom kog su se dva jedinjenja kiseline i natrijum-hidroksida slučajno pomešala. Došlo je do hemijske reakcije. Ona je odmah primećena i započeti su postupci predostrožnosti sa ciljem predupređivanja štete. Fabrika i njena okolina morale su biti evakuisane. Nije bilo povređenih niti štete, jer nije došlo do eksplozije", navodi se u saopštenju "Kraft Foods-a".

Oni kažu da je svih 250 radnika je evakuisano, a da je nastanjeno područje u okolini fabrike, "Am Weinberg", takođe je evakuisano kao mera predostrožnosti.

"Proizvodnja u fabrici Kraft Foods-a u Bad Falingbostelu zaustavljena je dok se ne obavi temeljno čišćenje rezervoara. Svesni smo izveštaja u medijima koji pogrešno obaveštavaju o incidentu u postrojenju za proizvodnju Milka čokolade. To nije pravo stanje stvari, jer fabrika u Falingbostelu, u Nemačkoj, proizvodi sir Philadelphia (Filadelfija) i proizvode ostalih robnih marki prehrambenih proizvoda u vlasništvu Kraft Foods-a", navodi se dalje u saopštenju.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA