BEBA JAČA OD OLUJE: Srbin Matija rođen usred uragana u Njujorku!

Dok je Njujorkom tutnjala najveća oluja u skorijoj istoriji i odnosila sa sobom ljudske živote, u bolnici na Menhetnu zaorio se plač tek rođenog Matije, koga je na svet donela Maja S. iz Obrenovca

  • 2

Dok je uragan "Sendi" harao Njujorkom, plač srpske bebe odjekivao je bolnicom na Menhetnu. Dečaka Matiju, tokom oluje, na svet je donela Maja S. iz Obrenovca kod Beograda. Dok je u zemlji bila vanredna situacija, Maja se porađala više od 30 sati.

 

Po svim lekarskim prognozama, Matija je trebalo da se rodi devet dana ranije, ali je sudbina htela da to bude tokom jednog od najtežih dana u skorijoj istoriji SAD. S obzirom na to da su znali da se sprema uragan, lekari su telefonom pozvali buduću majku i zatražili da se 29. oktobra rano ujutru javi u bolnicu. Maja je spakovala sve što joj je potrebno i sa suprugom, poreklom iz Čilea, krenula u porodilište. U stanu u Astoriji ostavila je svoju majku, koja je došla da bi pomogla kad Matija dođe na svet.

 

Na putu do bolnice žurila je da što pre stigne, dok se mostovi ne zatvore za saobraćaj. Nezapamćeno nevreme stiglo je u Njujork malo nakon što je Maja došla u bolnicu. Dobila je injekciju za izazivanje porođaja ali Matiji se nije žurilo - kao da je znao kakvo ga nevreme čeka napolju.

 

Suprug je bio uz nju, sa majkom se čula telefonom nekoliko puta, ali strah da li će nevreme oštetiti bolnicu osećao se i u Obrenovcu, gde boravi ostatak njene familije. Majini otac i sestra nisu gasili televizor i pomno su pratili pustoš koju uragan "Sendi" ostavlja za sobom. U jednom trenutku, nakon neprospavane noći, do njih je došla vest da je kran pao u blizini bolnice na Menhetnu. Samo su molili Boga da porodilište ima struje i sve što je majci i bebi potrebno.

 

 

Međutim, Matija nije želeo da izađe iz stomaka dok se oluja makar malo ne smiri. Nakon četvrte indukcije, Maja je rano ujutru, 30. oktobra rodila sina teškog 3.700 grama. Konačno su svi mogli da odahnu i da počaste svoje prijatelje i rođake.

 

Puna dva dana Matijas, kako će ga zvati Čileanci, i njegova mama, proveli su u bolnici. Po izlasku iz bolnice, do stana u Astoriji su putovali puna četiri sata, jer su mostovi bili zatvoreni, a taksisti su vozili samo po troje ljudi kako bi se izbegle gužve.

 

Vrata stana im je otvorila Majina majka, koja će ceo život pamtiti kakvo je nevreme tutnjilo dok se njena ćerka porađala. Za to vreme, dok je strahovala za život svoje ćerke i unuka koji tek treba da se rodi, novopečena baka bila je sama u stanu, na prvom spratu. Kada je na vratima ugledala Maju i u naručje uzela Matiju, njenoj sreći nije bilo kraja.

 

Radosni su bili i otac i sestra koji su u Obrenovcu putem Skajpa nakratko videli novog člana porodice. Ipak, zbog loših telefonskih i internet veza nisu mogli duže da pričaju. Najveći uragan u Americi u poslednjih 50 godina, koji je uništio Istočnu obalu, ova porodica iz Obrenovca pamtiće po najradosnijem danu za njih.

 

(Telegraf.rs / Izvor: Alo, Foto: Tanjug)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija Arsic

    5. novembar 2012 | 11:19

    I ja sam se usred bombardovanja porodila,vojska me preko dunava vozila camcem a u porodilistu su gorele svece umesto sijalica...

  • Josip Barac

    22. maj 2013 | 13:07

    a vidi matije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA