PREDLOG: Vratiti deo novca onima koji vozački ispit polože iz prve

Povodom uredbe Vlade Srbije kojom je propisana minimalna cena obuke kandidata za vozače Komitet za bezbednost saobraćaja predložio je da se kandidatima koji vozački ispit polože iz prvog pokušaja vrati 25 odsto novca

  • 3

Komitet za bezbednost saobraćaja saopštio je da bi svakom kandidatu koji položi vozački ispit iz prvog pokušaja trebalo vratiti 25 odsto novca od minimalne propisane cene obuke. Taj novac bi mogao da bude isplaćivan iz budžeta od naplaćenih kazni u saobraćaju.

Komitet je u ponedeljak predložio, povodom uredbe Vlade Srbije kojom je propisana minimalna cena obuke kandidata za vozače motornih vozila, uvođenje mere koja će unaprediti kvalitet obuke i učiniti obuku dostupnijom. Vraćanjem novca onima koji polože iz prve biće motivisane i auto-škole i kandidati, a na putevima će se naći dobro obučen vozači.

- Troškove neće snositi budžet već nebezbedni vozači, odnosno fond od naplaćenih saobraćajnih prekršaja i prestupa - navedeno je u saopštenju Komiteta.

Inače, budući vozači motornih vozila u Srbiji moraće da plate najmanje 54.160 dinara za troškove teorijske i praktične obuke, za polaganje vozačkog ispita B kategorije i to će biti troškovi bez poreza na dodatu vrednost.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Yoyo

    6. novembar 2012 | 08:33

    Hahaha! Onda više niko neće položiti iz prve. Taliće se pubovi i škole. Kao i do sad.

  • vlada

    6. novembar 2012 | 08:42

    Nikako!!! Ako tako bude bice mita i korupcije.Ljudi kako za jedne tako i za druge molim vas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA