HRVATSKA: Srbin oslobođen optužbi za ratni zločin!

Srbin Rade Miljević iz Gline nepravosnažno je oslobođen optužbi za ratni zločin nad civilnim stanovništvom, nakon trećeg ponovljenog postupka na županijskom sudu u Sisku

  • 3

Srbin Rade Miljević iz Gline, nakon trećeg ponovljenog postupka na županijskom sudu u Sisku, nepravosnažno je oslobođen optužbe za ratni zločin nad civilnim stanovništvom.

U postupku je dokazano da je Miljević 20. septembra 1991. kao pripadnik jedinica SAO Krajine, iz glinskog ratnog zatvora izveo zatvorene Hrvate Antu Žužića, Janka Kaurića, Milana Litrića i njegovog sina Borislava, ali nije utvrđeno da ih je pripadnicima izviđačko-diverzantske grupe Jose Kovačevića predao zbog likvidacije, rekla je predsednica sudskog veća Melita Avedić.

Njihovi leševi ekshumirani su 1996.godine na brdu Pogledić kraj Gline, a zatim i identifikovani. Međutim, na suđenju nije dokazano postojanje veze između njihovog izvođenja i likvidacije, jer je u svim dostupnim dokumentima navedeno da ih odvode na razmenu u Knin.

Miljević je prvi put osuđen 2007. na 14 godina zatvora, a nakon što je Vrhovni sud naredio obnovu postupka, 2008. je osuđen na 12 godina.

Vrhovni sud je ukinuo presudu veća za ratne zločine županijskog suda u Sisku, ovaj put zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

Miljević je uhapšen u martu 2006. godine, u istražnom pritvoru proveo je četiri godine i devet meseci, nakon čega je prema zakonu pušten da se brani sa slobode.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • komedija

    23. novembar 2012 | 11:59

    kakav crni komentar , ovo se zove zamazivanje ociju, kao hr pravna drzava izvukla odnekud ovog mucenika koji od samog pocetka ni za sta nije bio kriv

  • Duh Sibenka

    23. novembar 2012 | 03:01

    sta je sad nema komentara a ?!

  • Duh Sibenka

    26. novembar 2012 | 16:13

    Nije ovo mazanje ociju nego istina a nije jedini samo van sada pusti Save Strbci o ovome ne pisu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA