NOVO U SRBIJI: Elektronskim čituljama obavestite rodbinu o smrti i sahrani bližnjeg!

Na sajtu e-čitulje.rs u probnom periodu možete besplatno objaviti umrlicu ili na najbrži način obavestiti rodbinu i prijatelje o smrti drage osobe

  • 0

ON-LAJN SAHRANA! Sajt e-čitulje.rs iskoristio je vreme izumiranja štampanih medija i dominaciju elektronske komunikacije, te je obaveštenja o smrti najbližih preselio na internet. Na ovoj veb-stranici čitulju, pomen, sučešće porodici preminulog ili sećanje na pokojnika možete objaviti besplatno, istina samo u probnom periodu.

Administrator e-čitulje.rs kaže da ideja o kreiranju ovog sajta postoji oko dve godine, ali su tek od oktobra ove godine krenuli da se reklamiraju:

- Naš tim je sastavljen od profesionalaca, doktora nauka, programera, novinara i želeli smo da omogućimo pravovremeno obaveštavanje robine i prijatelja, ma gde oni bili, o smrti najbližih. Uslovi korišćenja su vrlo striktni i za objavu informacije o smrti neke osobe neophodno je uneti matični broj građana, tako da su zloupotrebe onemogućene. Ljudi nas dosta zovu i raspituju se, a komentari su različiti, od pozitivnih do zamerki na način na koji obavljamo ovu delatnost - ističe administrator, koji iz donekle razumljivih razloga nije želeo da go0vori pod imenom i prezimenom.

Objave su moguće na srpskom i na engleskom jeziku, i korišćenje je maksimalno olakšano za ljude koji su u inostranstvu, a želeli bi da izraze svoje žaljenje.

- Osnovna ideja je ušteda vremena prilikom objave čitulja, a uz informacije moguće je objaviti i fotografiju pokojnika. Kako bi se izbegle zloupotrebe, objavu mora da odobri admistrator. Pomoću jedinstvenog koda koji predstavlja vašu šifru moguće je izmeniti podatke ili obrisati objavu, a izgled čitulje možete prvo pogledati u probnoj demo verziji, dodaje administrator prvog srpkog sajta-čitulje.

(Lj. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA