VLADA SRBIJE: Rušenje spomenika za dan-dva

Albanski predstavnici poručili su da su spremni da spomenik pripadnicima OVBPM-a odnesu na drugo mesto pod uslovom da se ukloni ili sruši spomenik koji je podignut srpskim policajcima

  • 23

Spomenik albanskim teroristima u Preševu biće srušen najkasnije za dan-dva i pored toga što su lokalne vlasti u toj opštini zatražile njegovu legalizaciju. Opštinska vlast u Preševu pokušala je da uceni Beograd da će sama izmestiti spomenik, ukoliko se ukloni spomen-obeležje koje je pre dva meseca podignuto srpskim policajcima ubijenim u tom kraju. Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je da spomenik izginulim pripadnicima Žandarmerije neće biti uklonjen ni pod kojim uslovima.

- Albanski predstavnici su poručili da su spremni da spomenik pripadnicima OVBPM-a odnesu na drugo mesto pod uslovom da se ukloni ili sruši spomenik koji je podignut srpskim policajcima koji su poginuli na jugu Srbije u obračunima sa albanskim teroristima. Za spomenik policajcima postoje svi neophodni papiri. Postavljen je pored puta, za razliku od spomenika albanskim zločincima koji se nalazi u centru Preševa, ispred zgrade opštine. Mi od Albanaca ne tražimo da ga sruše već samo da ga sklone na drugo mesto. Međutim, ukoliko to zaista ne urade, država će ga srušiti najkasnije za dan-dva - rečeno je u Vladi Srbije.

Povodom ovih zahteva Albanaca, Aleksandar Vučić kratko je prokomentarisao da neće biti ispunjeni.

- Spomenik palim srpskim policajcima sigurno neće biti sklonjen - rekao je prvi potpredsednik Vlade.

Ovakav stav države usledio je posle sednice Skupštine opštine Preševo na kojoj je doneta odluka da se spomenik ne uklanja i da se što pre legalizuje.

(M.R. / Izvor: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    17. januar 2013 | 01:16

    Bruka za drzavu.U drugim zemljama nema price.Prvo sruse pa sve ostalo

  • Dalibor

    17. januar 2013 | 00:31

    Ma srusite ga odmah. Sta koj djavo Albanci koji su drzavljani Srbije ima da podizu spomenik oloshu koji je terorisao RS!!

  • србин

    17. januar 2013 | 02:06

    Шта дан два рекли су до 17 а сад још дан два. Јест ова власт нула обична. Срамота . Добро је Милошевић рекао не нападају они Србију због Милошевића него нападају они Милошевића због Србије ко разуме схватиће.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA