BOŽJI ZNAK? Munja pogodila Baziliku Svetog Petra posle papine ostavke (FOTO) (VIDEO)

Svega nekoliko sati nakon što je papa Benedikt XVI iznenadio milijarde vernika svojom odlukom da se povuče sa mesta poglavara Rimokatoličke crkve, munja je udarila Bazliku Svetog Petra

  • 5

Munja je pogodila Baziliku Svetog Petra nakon što je Papa Benedikt XVI najavio svoju ostavku.

Papa Benedikt XVI iznenadio je milijardu rimokatolika širom sveta, kao i svoje najbliže savetnike, saopštivši da će podneti ostavku do kraja februara.

On je prvi papa koji se odlučio na ovaj korak posle više stotina godina.

Poglavar Rimokatoličke crkve lično je najavio povlačenje na latinskom tokom sastanka sa kardinalima i zatražio sazivanje Konklave kako bi bio izabran njegov naslednik. Podsetimo, Telegraf je pisao o velikoj mogućnosti da novi papa bude crnac.

Pogledajte video-snimak:

Inače, Bazilika Sv. Petra je vatikanska crkva izgrađena u stilu klasične renesanse, na mestu prethodne ranohršćanske bazilike. Prema tradiciji i istorijskim izvorima, prvo zdanje podignuto je na mestu mučeništva i groba Svetog Petra, jednog od dvanaest apostola, i prema katoličkoj tradiciji prvog rimskog biskupa, a time i prvog u nizu papa. Smatraju je jedinstvenom crkvom u hrišćanskom svetu, kao i najvažnijom od svih hrišćanskih crkava.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA