HIT PONUDA: Kupite ostrvo na Plitvičkim jezerima za 350.000 evra! (FOTO)

Ostrvo površine 13.340 kvadrata u jezeru Kozjak našlo se u ponudi kanadske kompanije "Private Islands", a potencijalni kupci su obavešteni da gradnja na njemu nije dopuštena

  • 0

Jedino ostrvo u Nacionalnom parku Plitvička jezera našlo se u ponudi kanadske kompanije "Private Islands", jedine specijalizovane firme za posredovanje u kupoprodaji i iznajmljivanju ostrva na svetu.

Ostrvo površine 13.340 kvadratnih metara u jezeru Kozjak, jednom od 16 plitvičkih jezera, prema proceni vlasnika, vredi 350.000 evra, odnosno 26 evra po kvadratu, prenosi internet portal "Glas Slavonije".

U ponudi internet brošure ove kompanije navodi se da je reč o jedinom ostrvu na Plitvičkim jezerima, sa gustom šumom i vegetacijom, na prostoru na kom se snimao film "Blago srebrnog jezera" iz serijala o Vinetuu i Old Šeterhendu (Winnetou i Old Shatterhand).

Uz ostrvo, a po istoj ceni, kupac će dobiti i 18.000 kvadrata kopna u blizini ostrva, što njegovu cenu spušta na 11 evra po kvadratnom metru. Potencijalni kupci su upozoreni da se ostrvo i susedno zemljište nalaze u nacionalnom parku, te da hrvatske vlasi ne dopuštaju nikakvu gradnju na tom području.

Predstavnici kanadske kompanije ističu i da im je Nacionalni park ponudio i zamenu poseda, pa bi u tom slučaju bila moguće doći do zemljišta na obodu nacionalnog parka Plitvička jezera na kom je gradnja dopuštena.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA