NEMA PANIKE: Puni rafovi mleka, prodaja kao i inače

U "Delezu" tvrde da nisu dobili nikakvo zvanično obaveštenje, dok u "Merkatoru" tvrde da im je rečeno da povuku sveže mleko sa datumom proizvodnje 21. i 24. februar

  • 0

U prodavnicama u Beogradu ima svih vrsta mleka i, prema rečima zaposlenih, u tim objektima prodaja je uobičajena, osim što je vrlo malo opala prodaja mleka "Dukat".

U trgovinskom lancu "Delez" kažu da još nisu dobili nikakvo zvanično obaveštenje o tome da li mleko nekih proizvođača treba povući iz prodaje i da oni za sada uredno u svojim objektima prodaju sve vrste mleka.

U prodavnici "Merkator" rečeno je da dobijaju mleka svih proizvođača, ali da su danas samo od distributera mleka "Dukat" mlekare "Somboled" dobili obaveštenje da povuku sveže mleko sa datumom proizvodnje 21. i 24. februar, ali da ne znaju zbog čega.

Aflatoksini su toksični produkti plesni Aspergillus flavus, kojih može biti u stočnoj hrani, sirovinama i poluproizvodima za proizvodnju ljudske hrane, kao i u žitaricama, kukuruzu, krompiru, voću, orašastom voću i hrani životinjskog porekla, posebno mleku, ako su životinje hranjene kontaminiranom stočnom hranom. Stručnjaci upozoravaju da aflatoksini oštećuju jetru i druge organe i izazivaju rak jetre.

Podsetimo, reporteri Telegrafa obilazili su prodavnice i konstatovali da prodaja mleka nije bila smanjena ni kada su se pojavile prve informacije o povećanom nivou aflatoksina u mleku.

(M. S. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA