Knežević, Ješić i Babović na saslušanju povodom "afere mleko"

Cilj istrage je da se utvrdi pozadina "afere mleko" i ko je sve iz nje nameravao da izvuče korist, a Knežević, Ješić i Babović će biti saslušani u svojstvu građana

  • 7

Ministar poljoprivrede u Vladi Srbije Goran Knežević, vojvođanski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić i suvlasnik "Viktorija grupe" Milija Babović biće saslušani u okviru policijske istrage koja je pokrenuta povodom "afere mleko".

Njih trojica će u početnoj fazi biti saslušani u svojstvu građanina, u kojoj će policija prikupljati početne informacije.

Cilj istrage je da se utvrdi pozadina "afere mleko" i ko je sve iz nje nameravao da izvuče korist, kaže za "Informer" izvor iz MUP-a.

- Za sada smo u fazi prikupljanja obaveštenja, što znači da Knežević, Ješić i Babović nemaju status osumnjičenih, već će na tim razgovorima biti u svojstvu građana. Istragu smo pokrenuli da utvrdimo da li su Babović i još nekoliko krupnih biznismena ovu aferu pokrenli sa idejom da na kraju zarade ogroman novac na uvozu stočne hrane u Srbiju - kaže sagovornik iz MUP-a.

Ministar Knežević kaže da mu nije poznato da će biti saslušan, ali navodi da će se odazvati pozivu.

- Vrlo rado ću istražnim organima ponuditi informacije kojima raspolažem, jer je i više nego jasno da neko ozbiljno manipuliše javnošću. Stojim iza toga da je mleko u Srbiji ispravno i bezbedno za upotrebu, a da neko tendenciozno narušava ugled države i pokušava da uništi domaće proizvođače i poljoprivrednike - kaže Knežević.

Goran Ješić koji je i obelodanio alarmantne podatke o prisustvu aflatoksina u mleku, kaže da "jedva čeka" da istražnim organima pokaže dokumentaciju kojim raspolaže.

- Sjajno je što se pokreće istraga. Dostupan sam sve vreme za razgovor, osim ove nedelje, pošto putujem u Vašington - kaže Ješić.

Milija Babović je takođe poručio da će se odazvati pozivu policije. Na pitanje da li je uticao na rezultate analize mleka koje su objavljene u "SP" laboratoriji koja je u vlasništvu "Viktorija grupe". Iz ove kompanije je stigao pisani pdgovor da je on samo jedan od vlasnika.

- Poslovanje kompanije je dostupno na uvid svim nadležnim institucijama. Vlasnici ne utiču na operativni rad kompanija članica, koje rade prema zakonima - navedeno je u odgovoru "Viktorija grupe".

(M. B. / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PsyDelija

    25. februar 2013 | 01:05

    Au koji sarlatan ovaj Jesic,on putuje :D Ljudi nemojte samo biti ovce,on i njemu slicni upravo to zele!!! Smejurija

  • sremac

    25. februar 2013 | 07:49

    kojim povodom pokraj.sek.poljop. odlazi u vašington, i jel radi nešto uopšte gdin.ješić u svom životu , osim što arči pare gradjana srbije?

  • krempita

    25. februar 2013 | 02:25

    Oduzmite Jesicu pasoš. Prvo ispitivanje pa mu onda na ćeliju zalepite natpis Vašington.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA