U SRBIJI IM SIGURNIJE: Porodica ubice iz Bara napustila Crnu Goru!

Supruga Veselina Bujića sa troje dece napustila je Bar izjavivši da se ne oseća sigurno u tom gradu zbog ubistva koje je izvršio sin Šćepan (20), pre 13 dana

  • 7

Srbija je postala sigurna zemlja za porodice ubica iz Crne Gore, jer im je, prema njihovom priznanju, ovde sigurnije!

Tako se porodica čuvenog Veselina Veska Bujića  iz Bara pre dva dana preselila u Srbiju, mada zasad nije poznato tačno gde, jer se tamo "nalaze pod velikim pritiskom sugrađana, medija, ali i javnosti".

Povod preseljenja je ubistvo koji je izvršio sin, dvadesetogodišnji Šćepan, pre dve nedelje u Baru. Bujićeva supruga sa starijim sinom Ognjenom, maloletnim L. B. i kćerkom spakovala je kofere i napustila Crnu Goru, izjavivši pritom da se ne oseća sigurno u tom gradu.

Inače, sve je počelo poslednjim u nizu incidenata ovog mladog "šerifa", koji je pravdu u poslednje dve godine delio širom Crne Gore svojim pesnicama i vatrenim oružjem.

On je, prema sopstvenom priznanju, u pucnjavi koja se dogodila 15. februara u bilijar klubu "Mr Otto", u Robnoj kući "Izbor", ubio braću Dejana (26) i Ljubomira (23) Gojačanina. On je braću Gojačanin likvidirao, jer je navodno jedan od njih, nekoliko dana pre tragedije, imao manji konflikt sa njegovim mlađim bratom.

Prema tvrdnjama očevidaca, Bujić je ušao u lokal u centru Bara, pozdravio se i poljubio s jednim od braće, a potom pucao u obojicu. Kod tužioca je priznao zločin. Mladići su odmah prevezeni u barsku bolnicu gde su operisani, ali lekari nisu uspeli da ih spasu. Od povreda zadobijenih u pucnjavi prvo je preminuo Dejan, a nekoliko sati kasnije i njegov brat Ljubomir.

Nakon tog ubistva policija je poslala u Bar specijalne jedinice koje danonoćnim racijama i pretresima pokušavaju da smanje nasilje u tom lučkom gradu.

Hiljade ljudi oprostilo se od tragično stradale braće Gojačanin, a mirni protesti protiv nasilja organizovani su u brojnim crnogorskim gradovima.

Međutim, porodica Bujić ni tada nije mirovala, pa je nakon protesta uhapšen najmlađi brat,  L. B. (16),  koji je saslušan u barskom Organu za prekršaje zbog sumnje da je vređao organizatorke protesta protiv nasilja u tom gradu.

On se sumnjiči da je napisao uvrede i psovke na račun dve devojke, koje su u noći ubistva braće Gojačanin otvorile Fejsbuk stranicu putem koje su pozvale građane Bara na protest povodom brutalnog ubistva, ali i pozvale nadležne da se odlučnije bore protiv sve većeg kriminala na ulicama tog grada.

Inače, otac pomenute braće Veselin Vesko Bujić nalazi se u Spužu na izdržavanju kazne zatvora zbog pokušaja ubistva, a njegovo ime nalazi se poodavno u policijskim dosijeima. On je označen kao vođa jednog barskog klana koji su, navodno, preuzeli njegovi sinovi.

Njegov sin Šćepan je, prema tvrdnjama medija u Crnoj Gori, svoju kriminalnu karijeru počeo sa samo 19 godina, kada je bio hapšen zbog sumnje da je u barskom naselju Čeluga, kod Osnovne škole "Meksiko", pokušao da ubije sugrađane Alena Peročevića i Agrona Bedžetija.

Nakon toga usledila je serija incidenata u kojima je Bujić pesnicima tukao gotovo sve sa kojima se sukobio, u mnogim gradovima Crne Gore, ali svi napadi ostali su nerešeni, tako da on nikad dosad nije pravosnažno osuđen. Zanimljivo je da ovi incidenti nisu ni stigli do tužilaštva, jer su svedoci i oštećeni redom menjali iskaze.

Ostaje da se vidi da li će porodica Bujić nesmetano nastaviti da živi u Srbiji, kao i da li će Šćepan Bujić ostati u pritvoru nakon predviđenih 30 dana, jer mediji u Crnoj Gori spekulišu da bi on mogao da bude oslobođen, nakon čega bi se pridružio ostatku svoje porodice u Srbiji.

Pogledajte prilog o hapšenju Bajića nakon ubistva:

(I. M. / Vijesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komentator

    1. mart 2013 | 12:42

    Zato je tu Bg gde jeste, jer nam dolazi kojekakav otpad iz kvazi-drzava... Jos su nam samo oni falili...

  • marra

    1. mart 2013 | 15:20

    Ma svima vam je Srbija sigurnija,svi zivite u njoj a pljujete Srbiju,dokle bre vise,SRBIJA SRBIMA i aj u pm...

  • Sale

    1. mart 2013 | 14:59

    Naravno, gde bi crnogorski ološ nego u Srbiju. A ti što se ponosiš poreklom, vrati se na ognjište predaka i ne prosipaj mudrosti o nečijem beogradskom poreklu. Na kom civilizacijskom stepenu su Crnogorci najbolje pokazuje i krvna osveta koja se dole "gaji" od davnina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA