Agim Čeku poziva Srbe u Kosovske bezbednosne snage

- Na taj način Srbi će obezbediti sebi sigurnost u zapošljavanju, poboljšati bezbednost svoje zajednice, ali i dobiti mogućnost napredovanja u obrazovanju - rekao je bivši komandant OVK i i sadašnji ministar odbrambenih snaga Kosova

  • 2

Bivši komandant OVK Agim Čeku i sadašnji ministar odbrambenih snaga Kosova je tokom današnje posete opštini Gračanica, pri Vladi Kosova, po Ahtisarijevom planu, pozvao Srbe da se priključe procesu regrutacije u Kosovske bezbednosne snage, koji od "samog početka ima snažnu podršku NATO".

- Ministarstvo odbrambenih snaga je dobilo punu podršku od opštine Gračanica u podsticanju srpske omladine da se pridruže bezbednosnim snagama - navedi se na sajtu opštine.

Dodaje se da će na taj način Srbi "obezbediti sebi sigurnost u zapošljavanju, poboljšati bezbednost svoje zajednice, ali i dobiti mogućnost napredovanja u obrazovanju".

- KBS su na osnovu zakona multietnička organizacija u službi svih građana na Kosovu - rekao je Čeku, i dodao da multietičnost u KBS iznosi 8,2 odsto, a u okviru navedenog postotka nalazi se 16 Srba.

Navedeno je da se zainteresovani kandidati mogu prijaviti i popuniti aplikacije u Kancelariji za zajednice i povratak pri opštini Gračanica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar KM

    13. mart 2013 | 17:34

    Hocemo,vrlo rado,samo kad na celu te KBS bude Ratko Mladic,tek onda ce to liciti na pravu vojsku,gnjido!

  • русија

    14. mart 2013 | 01:44

    пацов

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA