ŠEIK KUPUJE SVE ŠTO VIDI: Pravi teren za polo u Čačku

Emiraćani su zainteresovani da u Čačku izgrade polo klub sa jednim od najmodernijih terena u Evropi, kao i da izgrade hotel i druge prateće objekte, ali i banjski kompleks

  • 6

Emiraćani su zainteresovani da u Čačku izgrade polo klub sa jednim od najmodernijih terena u Evropi, izjavio je ministar građevine Velimir Ilić.

Prema njegovim rečima, investitori iz Emirata zatim će graditi hotel i druge prateće objekte, ali i banjski kompleks.

- Meni je jako drago da su predstavnaci Ujedinjenih Arapskih Emirata došli u Čačak i da su zainteresovani za hipodrom, koji je na izuzetno dobroj lokaciji u Preljini. Oni žele tu da naprave polo klub i još neke objekte - čitav kompleks, gde bi se veoma ozbiljno bavili konjarstvom i kvalitetnim trkama - rekao je Ilić.

Ilić je dodao da hipodrom ima jednu stazu koja treba da se rekonstruiše, a biće izgrađene i tribine, hotel i prateći objekti.

- Sviđa im se lokacija i površina koja ispunjava sve njihove kriterijume. Pored toga, tu ima i jedan mali sportski aerodrom, neposredno pored konjičkog kluba, što im izuzetno odgovara - naglasio je Ilić.

Ilić je napomenuo da su gosti iz Emirata izrazili želju da u tom projektu budu suvlasnici ili potpuni vlasnici, ali Ilić je dodao da će se to tek razmatrati.

Emiraćani su, kako je rekao, bili zainteresovani za hipodrom u Beogradu, ali ih je pokolebalo to što "ima mnogo vlasnika i nerazjašnjenih imovinsko-pravnih odnosa".

- Zainteresovani su i za jednu banju, ali su tražili samo dobar izvor, gde još nije napravljena banja. Žele da prave banju, ali ne da ulože u neku postojeću, koja je urbanistički unakažena, loša, i sa mnogo divlje gradnje - rekao je ministar.

Biznismeni iz UAE su, dodao je, pokazali veliki interes i za izgradnju kargo centra u Lađevcima kod Kraljeva.

Obišli su to područje, videli projekte i uzeli studiju izvodljivosti za tu investiciju, rekao je Ilić, i izrazio nadu da će veoma brzo realizovati neki od navedenih poslova.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    20. mart 2013 | 17:16

    Aj malo dodjite i juznije Nis,Leskovac....

  • Dejan

    20. mart 2013 | 23:33

    Ovo je aca namerno smekerski uradio evropljanims jer su ovo hteli oni da kupuju za dz...i sad ide pricha ako nas ne pustite u eu prodacemo arapima sve..i zato estonova trchi kod tachija svaki cas a dacic odugovlachi...smekerska vlada prvi put u zivotu...

  • UB

    20. mart 2013 | 21:04

    Gosn. Sheike dodjite malo i u Ub

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA