Pande "Dvostruka nežnost" i "Veliko krzno" svečano dočekane u Kanadi (VIDEO)

Kina je pozajmila Kanadi dve džinovske pande na period od 10 godina, a nakon 24-časovnog leta u Torontu svečano ih je dočekao premijer Stiven Harper

  • 0

Kanada je danas priredila svečani doček dvema džinovskim pandama, koje joj je Kina pozajmila na period od 10 godina, u znak želje za dobrim odnosima dve zemlje.

Kako prenose strani mediji, ženka Er Šub i mužjak Da Mao stigli su u Toronto nakon 24-časovnog leta specijalnim avionom iz centra za uzgoj pandi u Čengduu, u centralnoj Kini.

Pande, čiji su dolazak propratile gotovo sve lokalne TV mreže, lično je dočekao kanadski premijer Stiven Harper, koji je tokom prošlogodišnje posete Kini ugovorio njihovu pozajmicu.

- Srećan sam što mogu da poželim zvaničnu dobrodišlicu pandama koje predstavljaju kinesko nacionalno blago - izjavio je Harper na aerodromu.

Zvaničnici se nadaju da će tokom boravka u Kanadi Er Šun (Dvostruka nežnost) i Da Mao (Veliko krzno) dobiti prinovu, što bi bila prva panda rođena na kanadskom tlu.

Predviđeno je da pande provedu po pet godina u zoo-vrtovima u Torontu i Kalgariju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA